Street Fighter 6 je teprve 29. hra v historii, která získala plný počet bodů od Famitsu
i Zdroj: Capcom
Street Fighter 6 Novinka Street Fighter 6 je teprve 29. hra v historii, která získala plný počet bodů od Famitsu

Street Fighter 6 je teprve 29. hra v historii, která získala plný počet bodů od Famitsu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 6. 2023 13:09

Aktuální bojovka Street Fighter 6 se zařadila do nepříliš početné společnosti her, které od japonského herního časopisu Famitsu získaly maximální počet bodů, tedy 40, od čtyř různých recenzentů. Historicky takových her je jen 29, paradoxně ale za poslední měsíc vyšly hned dvě. Kromě Street Fightera jde samozřejmě o  The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Reklama

  • Časopis Famitsu údajně udělil další čtyřicítku
  • Po Tears of the Kingdom dostal absolutní hodnocení i Street Fighter 6

Aktuální číslo časopisu, 1801, zatím nevyšlo, do místních trafik zamíří až ve čtvrtek. Internetem se ale už šíří jeho obsah i informace, že se čtveřice recenzentů tentokrát shodla na plném hodnocení. To nijak zásadně nevybočuje z obecného konsenzu. I řada západních kritiků hře udělila maximální hodnocení, absolutní většina známek se pak pohybuje na vlnách vysokého nadprůměru s devítkami nebo osmičkami. Po té sáhl i matador Martin Synek v naší recenzi.

Podle Famitsu tedy máme za sebou nesmírně plodný měsíc. Kromě něj získala proslulé maximální hodnocení i The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. 

Právě japonské firmy (a konkrétně Nintendo) jsou ale v hodnocení Famitsu ve značné výhodě. Z 29 dokonale hodnocených her jich hned 26 vyvinula japonská studia. Ze západní trojky navíc můžeme vypíchnout Ghost of Tsushima jako hru, která se přímo točí kolem japonské kultury. Vyloženě západní hry s hodnocením 40 jsou The Elder Scrolls V: Skyrim a Grand Theft Auto V.

Magazín VideoGamesChronicle zároveň připomíná, že podobně výjimečné je i absolutní hodnocení v britském časopisu Edge, který za svou třicetiletou éru udělil jen 24 desítek. Nejvyšší známku v obou periodikách pak získalo jen šest her. Naposledy to byla právě nová Zelda. Předtím to byly jiné díly série Ocarina of Time, Skyward Sword a Breath of the Wild, zmíněné GTA V a první Bayonetta.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama