Po 55 letech je v semifinále Roland Garros brazilská tenistka, Haddadová Maiová vyzve Światekovou

Semifinálovou dvojici Karolína Muchová - Aryna Sabalenková doplnily na Roland Garros světová jednička Iga Świateková a Brazilka Beatriz Haddadiová Maiová. Sedmadvacetiletá světová čtrnáctka otočila zápas s Tunisankou Uns Džabúrovou a po výhře 3:6, 7:6 a 6:1 je první Brazilkou mezi elitní čtveřicí v Paříži po 55 letech. Její příští soupeřka Świateková zvládla porazit loňskou finalistku Coco Gaouffovou 6:4, 6:2.

Aktualizováno Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beatriz Haddadová Maiaová

Beatriz Haddadová Maiaová | Foto: Clodagh Kilcoyne | Zdroj: Reuters

Haddadiová Maiová se do minulého týdne nedostala na grand slamech dál než do druhého kola. Poslední brazilskou hráčkou, která se dostala do semifinále Grand Slamu, byla legendární Maria Buenová, která za svou kariéru nasbírala 19 grandslamových titulů.

Haddadiová Maiová prokázala v zápase s Džabúrovou fyzickou i psychickou odolnost, když dokázala otočit utkání po nepovedeném prvním setu. To zvládla i navzdory tomu, že měla v nohách třetí nejdelší ženský zápas pařížské historie, který absolvovala v minulém kole se Sarou Sorribesovou.

Světová čtrnáctka, která si v roce 2020 odpykala desetiměsíční trest za doping, ztratila v první sadě třikrát podání, díky čemuž její tuniská soupeřka zvítězila 6:3. V dalších setech se už ale o svůj servis opřela a vykročila za životním úspěchem. 

Džabúrová ve druhém setu nevyužila dva brejkboly a Brazilka poslala zápas do rozhodující sady. Své soupeřce v ní dělala problém s tvrdými forehandovými returny a pohodlně zvítězila 6:1. Po posledním bodu vypadala ze svého úspěchu sama překvapeně.

Świateková zpět ve finále

Polská tenistka se na French Open setkala s Gauffovou, kterou loni na stejném kurtu porazila hladce ve finále. Tenotkrát první set neměl tak hladký průběh jako před rokem, Świateková ale sadu nakonec urvala výsledkem 6:4.

Druhý set už byl v naprosté režii světové jedničky a po vítězství 6:2 porazila Gauffovou posedmé v řadě. Na pařížské antuce je neporažená 12 utkání za sebou. S Haddadovou Maiovou se ve čtvrtek utká nejdříve v 16.30.

Dvouhra na Roland Garros - výsledky

Ženy - čtvrtfinále:
Haddadová Maiová (14-Braz.) – Džabúrová (7-Tun.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:1.
Šwiateková (1-Pol.) - Gauffová (6-USA) 6:4, 6:2.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme