Společnost Air Products zadala společnosti Envision Energy zakázku na větrné turbíny o výkonu 1,67 GW pro společnost NEOM Green Hydrogen Company

Společnost Envision Energy, světový lídr v oblasti výroby ekologických technologií, dnes oznámila, že podepsala smlouvu na dodávku větrných turbín o výkonu 1,67 GW pro společnost NEOM Green Hydrogen Company, provozující největší továrnu na výrobu vodíku na světě poháněnou výhradně obnovitelnými energiemi. Tento obří provoz se nachází v Oxagonu v saúdskoarabském regionu NEOM.

Podle smlouvy zde budou instalovány nejmodernější větrné turbíny 171 společnosti Envision o výkonu 6,5 MW. Ty by měly být plně zprovozněny do roku 2026.

„Tato smlouva představuje významný milník nejen pro naše společnosti, ale i pro celé odvětví," konstatoval Zhang Lei, generální ředitel společnosti Envision Energy. „Je nám velkou ctí, že se můžeme podílet na tak ambiciózním projektu, který poslouží jako inspirace dalším společnostem v jejich vlastním úsilí o realizaci udržitelných aktivit."

„Jsme nesmírně nadšeni z možnosti spolupráce se společností Envision na tak revolučním projektu," prohlásil Wolfgang Brand, viceprezident divize NEOM Green Hydrogen ze společnosti Air Products. „Tento zásadní krok je důkazem našeho společného odhodlání plnit cíle udržitelnosti realizací konkrétních projektů."

Cílem společnosti NEOM Green Hydrogen Company je vyrábět bezuhlíkový vodík výhradně z obnovitelných zdrojů energií, jakými jsou větrná nebo solární energie, a do konce roku 2026 produkovat až 600 tun bezuhlíkového vodíku denně. Tato iniciativa představuje zásadní pokrok při prosazování saúdskoarabského cíle Vize 2030, kterým je snížení emisí uhlíku a zároveň podpora hospodářského růstu a vytváření pracovních míst.

David Edmondson, generální ředitel společnosti NEOM Green Hydrogen Company, řekl: „Partnerství se společností Envision Energy v oblasti dodávek udržitelné energie umožní společnosti NGHC realizovat naši vizi vedoucího postavení v celosvětové energetické transformaci. Těšíme se na úzkou týmovou spolupráci v několika následujících letech, jak ve fázi realizace projektu, tak i následně v průběhu dlouhodobého spolehlivého provozu."

Jakožto globální partner v oblasti technologií uhlíkové neutrality nabízí společnost Envision komplexní sadu systémových řešení. Kromě technologie větrných turbín má společnost Envision rozsáhlé odborné znalosti také v oblasti infrastruktury nových energií, v rámci které kombinuje obnovitelné zdroje energie s řešeními pro ukládání energií, digitálními sítěmi a technologiemi P2X (power-to-x). Obří provoz společnosti NEOM Green Hydrogen Company je důkazem odhodlání a schopnosti společnosti Envision umožnit organizacím po celém světě dosažení cílů v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

O společnosti Envision Group

Envision Group je přední světovou společností v oblasti ekologických technologií a partnerem v oblasti technologií uhlíkové neutrality. Jejím posláním je „řešení výzev udržitelné budoucnosti lidstva". Společnost Envision prostřednictvím společnosti Envision Energy navrhuje, prodává a provozuje inteligentní větrné turbíny, inteligentní systémy ukládání energií a ekologická vodíková řešení; prostřednictvím společnosti Envision AESC baterie s funkcemi AIoT; a prostřednictvím společnosti Envision Digital také největší světový operační systém pro AIoT. Vlastní také závodní tým Envision Racing, který se účastní závodů formule E. Společnost Envision trvale prosazuje větrnou a solární energii jakožto novou alternativu energií z uhelných zdrojů, baterie a vodíkové palivo jakožto náhradu za ropná paliva, sítě AIoT jakožto nové řešení sítí, průmyslové parky s nulovými emisemi jakožto novou infrastrukturu, a podporuje také výstavbu a kultivaci ekologického „nového průmyslu".

Společnost Envision Group byla časopisem MIT Technology Review pro rok 2019 zařazena na žebříček 50 nejinteligentnějších společností světa, a to mezi prvními deseti společnostmi. V říjnu 2021 se společnost Envision umístila na druhém místě na světě v žebříčku časopisu Fortune „Change the World". Společnost Envision Group se připojila k celosvětové iniciativě RE100 a stala se vůbec první společností pevninské Číny, která se zavázala do roku 2025 vyrábět 100 % elektřiny z obnovitelných zdrojů.

Další informace naleznete na adrese www.envision-group.com

Logo https://mma.prnewswire.com/media/747745/NEW_Envision_Tag_Line.jpg

KONTAKT: Yang Stratton, yang.stratton@envision-energy.com

Klíčová slova Saúdská-energie-ekologie-Envision Energy

Oblast
Blízký východ (bv)

Kategorie
Energetika, suroviny

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.