Šéfredaktor Štrunc na CNN Prima News skončil. Nahradí jej překvapivé jméno

Druhý největší zpravodajský kanál v Česku, CNN Prima News, zasáhlo personální zemětřesení. Dlouholetý šéfredaktor stanice Pavel Štrunc podle tří důvěryhodných zdrojů INFO.CZ ve své šéfredaktorské funkci i na Primě skončil, na vlivném postu jej nahradí zkušený manažer, jehož jméno INFO.CZ přináší v placené části článku.

Pavel Štrunc byl nejdříve moderátorem, následně i prvním šéfredaktorem zpravodajské stanice CNN Prima News. Podařilo se mu výrazně zvýšit podíl na sledovanosti stanice, který byl před jeho příchodem do exekutivní role v řádu desetin procenta, letos je share stanice v kategorii 15+ dvouprocentní, o čtvrt procentního bodu výše než loni. 

Odchod Pavla Štrunce je překvapivý a nic mu nenasvědčovalo. V květnu stanice oslavila tři roky své existence a popisovala úspěchy, které se jí pod vedením Štrunce podařilo dosáhnout. „Zpravodajská multiplatforma CNN Prima News má za sebou třetí a zatím nejúspěšnější rok od svého vzniku. Díky několika náročným projektům, jako například netradičně zpracovanému zpravodajství ke komunálním volbám, a zejména velkolepě pojatým prezidentským volbám, přibýval i počet diváků,“ tvrdila ještě minulý měsíc Prima v tiskové zprávě.

Prima se bouří proti „tajnému“ jednání ČT s Novou: „Jsme tím šokovaní,“ říká ředitel Singer. Podle Dvořáka jde o „standardní byznysovou praktiku“

Pavel Štrunc v rozhovoru pro loňskou ročenku stanice uvedl, že „jediné, co chce, je pokračovat v objektivním zpravodajství. Což znamená dávat prostor i hlasům, se kterými každý nemusí souhlasit, ale které myšlenkově zastupují část české společnosti.“ Nyní Štrunc na Primě končí – a jméno jeho nástupce je obzvláště pikantní.

Zbytek textu je pro předplatitele
dále se dočtete:
  • Co odchod úspěšného šéfredaktora znamená pro budoucnost CNN Prima News?
  • Kdo Pavla Štrunce na vlivné pozici nahradí?
sinfin.digital