Podpora vědecké gramotnosti, inovací, podnikavosti a tvorby hodnot: Národní komunikační centrum pro vědu a technologie uvádí vybraná videa a vzdává hold vědě

Dne 30. května byl na specializované stránce spuštěn prvotní výběr videí Národního komunikačního centra pro vědu a technologie (NCCST) s tématem „Podpora vědecké gramotnosti, inovací, podnikavosti a tvorby hodnot". Videa byla zveřejněna na webu CCTV.com a na dalších platformách, aby diváci doma i v zahraničí mohli obdivovat mentalitu čínských vědců a podívat se, jak se Čína stává vědeckotechnickou velmocí, která má prst na tepu doby.

Videa jsou rozdělena do tří sekcí: Úvod: počátky mentality čínských vědců v nové éře, Hlavní příběh: podstata mentality čínských vědců v nové éře a Epilog: nová kapitola mentality čínských vědců v nové éře. Tato videa jsou pak rozčleněna do šesti podtémat. Videa sledují kořeny mentality čínských vědců její následný rozvoj a jsou poctou výzkumníkům, kteří významně přispěli k pokroku v oblasti vědy a techniky, ke zlepšení života lidí a k cestě Číny k národnímu omlazení.

Jelikož se Čína stává světovým lídrem v oblasti vědy a techniky, zakládá si NCCST na podpoře sdělování vědeckých a technologických úspěchů a na jejich transformaci zapojením do akademické výměny a mezinárodní spolupráce s cílem propagovat nejnovější poznatky doma i v zahraničí. Centrum se také snaží podporovat nasazení vědců propagací vědecké kultury a vynikajících vědců. Doufá přitom, že vlastenectví bude začleněno do čínské strategie rozvoje založeného na inovacích, aby veřejnost ochotně respektovala vědu a důvěřovala jí a aby přispěla k čínské strategii socioekonomického rozvoje opírajícího se o inovace.

Fotohttps://mma.prnewswire.com/media/2094206/1.jpg

KONTAKT: Qi Yuanyuan 1278405193@qq.com 13522560881

Klíčová slova Čína-komunikace-věda-NCCST

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
IT, telekomunikace
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.