Na Letné se sešly stovky fanoušků West Hamu před finále Konferenční ligy

foto Fanoušci West Hamu se sešli ve fanzóně na Letenské pláni, aby na velkoplošné obrazovce sledovali finále Evropské konferenční ligy mezi fotbalisty italské Fiorentiny a anglického West Hamu, 7. června 2023, Praha.

Praha - Na pražské Letné se sešly stovky fanoušků West Hamu United před večerním finále Evropské konferenční ligy na stadionu v Edenu, kde se anglický klub utká s fotbalisty Fiorentiny. Ve velkém stanu před velkoplošnou obrazovkou sedí stovky lidí, většina má na sobě týmové dresy. Stanem se podle zpravodaje ČTK pravidelně rozléhá skandování nebo popěvky. Pro fanoušky Fiorentiny je připravené zázemí na Výstavišti.

Příznivce obou klubů v dresech, některé i se šálami či barevnými parukami bylo možné už od úterý potkat také v centru Prahy, například v restauracích na Václavském či Staroměstském náměstí. Několik set fanoušků West Hamu bylo podle zpravodaje ČTK na Staroměstském náměstí, kde na restauračních zahrádkách měli vyvěšené klubové vlajky. Na krátkou dobu jejich vlajka zavlála i z veřejně přístupné věže Staroměstské radnice.

Do fanouškovské zóny přišel pozdravit příznivce West Hamu bývalý útočník klubu Brian Dear, vítěz Poháru vítězů pohárů z roku 1965. Jednomu z fanoušků věnoval podepsaný míč a řekl, že anglický tým dnes vstřelí tři góly.

Fanouškovská zóna je na Letenské pláni naproti stadionu Sparty. Návštěvníci stan vyzdobili vlajkami klubu i s odkazy na české hráče spojené s West Hamem. Je tu například vyvěšena podobizna obránce Vladimíra Coufala na pozadí české vlajky.

Ve stanu visí také česká vlajka se symbolem kladiva a nápisem Ludo. Jde o odkaz na bývalého českého brankáře "Kladivářů" Luďka Mikloška, který po ukončení hráčské kariéry působil v klubu jako trenér brankářů.

Finálový zápas začne ve Vršovicích ve 21:00. Provázejí ho bezpečnostní opatření i omezení dopravy v okolí stadionu. Na pořádek a bezpečnost dohlíží několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké policie, připravení jsou i členové antikonfliktního týmu a jejich kolegové na koních, psovodi a letecká služba.

Policisté monitorovali pohyb a chování fotbalových fanoušků v metropoli už několik dní před utkáním. Dnes odpoledne zasahovali v centru poté, co příznivci Fiorentiny v baru v Rytířské ulici napadli fanoušky West Hamu a tři zranili. Policie zadržela 16 podezřelých.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je pondělí 20. května 2024

Očekáváme v 03:00 10°C

Celá předpověď