V noci pláče, že na ni útočí pes. Promluvila matka Sofinky, kterou pokousali rotvajleři

Matka pokousané Sofinky z Holýšova promluvila.

Matka pokousané Sofinky z Holýšova promluvila

Dívka, kterou v Holýšově na Plzeňsku pokousali rotvajleři, má za sebou už dvě operace a dokázala udělat první kroky. Na Sofii jeden ze psů zaútočil, když si s nimi hrála. Skončila vážně zraněná v nemocnici. Její matka teď poprvé promluvila pro CNN Prima NEWS.

„Je to pro nás těžké, máme strach. Ona v noci pláče, já ji beru za ručičku, za nožičku, držím ji, ale ona říká: ,Ne, mami!‘ Má strach, že na ni útočí pes,“ popsala pro CNN Prima NEWS matka.

K TÉMATU: Sofinku po útoku rotvajlerů čekají další operace. Majitel ukázal psy televiznímu štábu

Desetiletá Sofie zažila trauma, na které jen těžko zapomene. Byla venku se svými vrstevníky u ubytovny v Holýšově. Přiběhli k nim dva rotvajleři, kteří utekli z nedalekého areálu. Nejdříve si s dětmi hráli.

„Fenku hladila, a jak byla roztomilá, tak si ji chtěla natočit. Ve chvíli, kdy vzala mobil do ruky, zvedla ruku, ten pes se jí bránil, myslel si, že mu chce ublížit,“ uvedl už dříve pro CNN Prima NEWS bývalý majitel rotvajlerů. „Když ruku zvednete rychle, může se ten pes leknout, může to považovat za útok na něj,“ potvrdila kynoložka Petra Vodrážková.

Zatímco psi jsou momentálně na převýchově, Sofie pokousaná na horní i dolní polovině těla má za sebou několik operací. „Byla už několikrát pod narkózou, cítí se velmi špatně psychicky i fyzicky. Čekáme, až přijdou lékaři a řeknou, co bude dál. Ona už trochu začíná sedět, dělá malinké krůčky, ale všechno ji bolí,“ přiblížila matka.

Rotvajleři našli nový domov. Více v reportáži:

Pomoc přes transparentní účet

Dívka do Česka přicestovala s matkou z ukrajinského Charkova. Teď ale musí řešit vážné existenční problémy. Vznikl proto transparentní účet, díky kterému mohou dárci rodině finančně pomoci. „Založili jsme účet, protože nevíme, co nás čeká, lidé nám chtěli pomoct, my nevíme, co bude dál,“ doplnila zoufalá maminka.

Pomoci pokousané dívence tak můžete i vy. Příspěvky můžete posílat na účet číslo: 131-190370247/0100.

Dívku se rozhodl podpořit i jednatel ubytovny. „Vzhledem k tomu, že dostala informace, že pojišťovna její ubytování hradit nebude, rozhodli jsme se složit na účet deset tisíc korun, aby se z této částky zaplatil její pobyt v nemocnici,“ ujistil Alexandr Brejcha.

Sofii, která zatím stále zůstává na JIP, se snažili podpořit i její kamarádi z ubytovny. Natočili pro ni video, kde jí přejí brzké uzdravení.

Tagy: