Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kubalík je mezi sedmi hokejisty, z nichž bude zvolen Hráč roku

Český hokej má zastoupení mezi kandidáty na Hráče roku. Mezi sedmi hokejisty, z nichž Mezinárodní hokejová federace (IIHF) vybere toho nejlepšího, je také Dominik Kubalík. Jedním z aspirantů na cenu je i kanadský supertalent Connor Bedard, prakticky jistá jednička letošního draftu NHL. IIHF o tom informovala na webu. Vítěze oznámí v pondělí 19. června.

Dominik Kubalík
zdroj: Reuters autor: Ints Kalnins

Uchazeče o nové individuální ocenění vybrala komise historiků IIHF. V nominaci figurují také švýcarský útočník Andres Ambühl, forvard Adam Fantilli, jenž se stal v Tampere s Kanadou mistrem světa a měl by přijít na draftu NHL na řadu hned po Bedardovi, lotyšský brankář Arturs Šilovs a němečtí stříbrní medailisté z MS John Peterka a Moritz Seider.

Sedmadvacetiletý Kubalík se stal s osmi góly nejlepším střelcem nedávného světového šampionátu ve Finsku a Lotyšsku a dostal se i do All Star týmu v hlasování akreditovaných novinářů. Útočník Detroitu byl s 12 body z osmi utkání druhým nejproduktivnějším hráčem za Američanem Roccem Grimaldim a objevil se mezi oceněnými jako jediný hráč z týmů, jež vypadly už ve čtvrtfinále.

O novou trofej se mohou ucházet jen ti hráči, kteří se během sezony zúčastní alespoň jedné akce pod hlavičkou IIHF (olympijských her nebo seniorských či juniorských světových šampionátů). Zároveň musejí hrát v nejvyšší národní ligové soutěži.

O vítězi rozhodnou novináři a zástupci takzvané rodiny IIHF. Volit přitom mohou nejen ze sedmi finalistů, ale pokud usoudí, že si cenu zaslouží někdo jiný, mohou napsat jeho jméno.

Už na začátku června byla vyhlášena první držitelka ceny mezi hokejistkami, kterou se stala kapitánka mistryň světa Hilary Knightová. Třiatřicetiletá útočnice dovedla Američanky k devátému titulu v polovině dubna, ke zlaté medaili přispěla osmi góly včetně tří ve finále proti domácí Kanadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články