Za týrání a pokus o vraždu tříletého dítěte dostal 16 let. Teď spáchal sebevraždu

Muž, který týral tříletého chlapečka, nejspíše spáchal sebevraždu.

Lukáš K. byl odsouzený za pokus o vraždu tříletého chlapce. Teď si měl vzít život

Lukáš K., který byl na začátku května odsouzený za pokus o vraždu a týrání tříletého chlapečka, si měl v ruzyňské věznici vzít život. Redakci CNN Prima NEWS to potvrdila mluvčí vězeňské služby. Podle pravomocného verdiktu muže čekalo 16 let ve vězení.

„Mohu potvrdit, že ve Vazební věznici Praha Ruzyně došlo k mimořádné události, pokusu o sebevraždu vězněné osoby, která následně zemřela. Vzhledem k tomu, že je celá událost v šetření, nelze v tuto chvíli podávat bližší informace,“ uvedla mluvčí Vězeňské služby České republiky Markéta Prunerová. Odsouzený se měl oběsit, sdělily zdroje obeznámené s případem.

ČTĚTE TAKÉ: Otřesný případ týrání 9letého chlapce. Matka ho měla zmlátit do bezvědomí, utonul ve vaně

Z jednoho z bytů ve Vrchlabí, kde bydlela devatenáctiletá žena se svým tříletým synem a přítelem, se podle sousedů poměrně často ozýval hluk a rámus. A neshody tam měly být na denním pořádku.

„Drogovala. I on drogoval. Já bych si nikdy nedovolila svěřit svoje dítě nějakýmu feťákovi,“ uvedla pro CNN Prima NEWS krátce po události sousedka.

Osudný den měla žena odjet do školy a nechat svému příteli chlapečka na hlídání. Když se dítě v noci pomočilo, muže to podle obžaloby natolik rozčílilo, že ho odvlekl do sprchy a sprchoval ledovou vodou, dokud dítě nezačalo kolabovat. Poté ho měl ještě několikrát udeřit do hlavy a nakonec zbít vařečkou. Vše si navíc zaznamenával na mobilní telefon.

Že chlapeček nedýchá, si muž všiml až po dvou hodinách, teprve potom zavolal záchranku. „V době, kdy jsme dítě předávali nemocnici, bylo ve velmi vážném až kritickém stavu,“ uvedl mluvčí záchranky Královehradeckého kraje Ivo Novák.

Matka i agresor skončili ve vězení. Žena byla odsouzena na tři roky za týrání, muže čekalo šestnáct let za pokus o vraždu a týrání. Trest mu zvýšil vrchní soud letos 3. května.

Tagy:
sebevražda Vrchlabí Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje týrání dítěte Věznice Ruzyně tříletý chlapeček