Šokující záběry z centra Prahy: Fotbaloví fanoušci rozmlátili bar, policie hlásí zraněné

Podporovatelé fotbalové Fiorentiny napadli ve středu odpoledne příznivce West Hamu v pražském baru v Rytířské ulici. Zraněni jsou tři lidé, policie zadržela 16 podezřelých. Podporovatelé Fiorentiny napadli také jednoho policistu. Podle informací CNN Prima NEWS během bitky létaly i židle a rozbíjelo se sklo. U baru také vypukl menší požár. Finále Evropské konferenční ligy mezi dvěma zmíněnými týmy odstartuje ve 21 hodin v pražském Edenu. Hodiny před třaskavým zápasem se v centru hlavního města shromáždily tisíce fanoušků. Policie na tento den výrazně navýšila své kapacity.

West Ham i Fiorentina dostaly pro své fanoušky pouze po pěti tisících vstupenek. Do města nad Vltavou přesto podle odhadů vyrazilo přes 20 tisíc příznivců bez zakoupeného lístku. V minulosti mezi fanoušky obou klubů docházelo k výtržnostem. I kvůli tomu mají návštěvníci z Anglie svou základnu na Letenské pláni a Italové na Výstavišti.

Oddělení obou klubů stejně nezabránilo drsné potyčce, která se odpoledne stala v jednom baru v Rytířské ulici v centru města. Podporovatelé Fiorentiny podle policie napadli příznivce West Hamu. Podle informací CNN Prima NEWS během bitky létaly i židle a rozbíjelo se sklo. U baru vypukl menší požár, což vyplývá i ze záběrů, jež kolují po sociálních sítích.

Na jednom videu je vidět, jak po sobě výtržníci házeli všemožné předměty včetně židlí a stolů, mezitím explodovaly dělobuchy. Že chuligáni během potyčky výrazně poničili bar i některá auta zaparkovaná v ulici, je zřejmě příliš netrápilo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Invaze raubířů. Do Prahy se ženou angličtí a italští chuligáni, zvrhne se velké finále v řež?

Zranění utrpěli tři fanoušci West Hamu, příznivci Fiorentiny napadli také jednoho policistu. „Na osobní svobodě jsme omezili 16 osob a celou událost prověřujeme,“ informoval mluvčí pražské policie Jan Rybanský na Twitteru.

Výtržníci z řad fanoušků na Staroměstském náměstí zase odpálili dvě dýmovnice. Další větší incidenty pražská policie zatím nezaznamenala.

Na celosvětově sledované utkání, které začne ve 21 hodin, dohlíží přímo v ulicích několik stovek příslušníků z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké policie. Na bezpečnostních opatřeních se podílí i členové antikonfliktního týmu a jejich kolegové na koních, psovodi a letecká služba. K ruce je dalších 300 dobrovolníků.

Ačkoliv finále hrají britský a italský tým, mohou se na zajímavou podívanou těšit i Češi. Za „Kladiváře“ nastoupí i kapitán národního celku a záložník Tomáš Souček s obráncem Vladimírem Coufalem, barvy „Fialek“ zase hájí středopolař Antonín Barák, který vynechal poslední utkání, ale na finále by mohl být připraven.

Finále velkého evropského poháru se v Česku odehraje poprvé v historii. V roce 2013 Eden hostil Superpohár mezi vítězem Ligy mistrů Bayernem Mnichov a Evropské ligy Chelsea. Český hráč naposledy ovládl některou ze soutěží UEFA před třemi lety, kdy brankář Tomáš Vaclík získal s FC Sevilla trofej v Evropské lize. Ve finále ale nechytal a zůstal mezi náhradníky. Naposledy ve finále pohárů z Čechů nastoupil o rok dříve jiný gólman Petr Čech, jehož Arsenal prohrál s Chelsea.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fanoušci West Hamu obsadili Staroměstské náměstí

Tagy: