Americký sen hvězdného Lionela Messiho. Přestupuje do týmu, který spoluvlastní David Beckham

Hvězdný Argentinec měl odmítnout lukrativní nabídku od Saúdů. Bude hrát v klubu, který spoluvlastní David Beckham.

Filip HouskaFilip Houska

messi-3

Foto: Midjourney

Lionel Messi a David Beckham

0Zobrazit komentáře

Žádný návrat na Pyrenejský poloostrov, žádný let na Blízký východ – Lionel Messi si po dvou sezónách v PSG vybral jinou destinaci. Hvězdný argentinský fotbalista míří do americké soutěže MLS, konkrétně do týmu Inter Miami, který spoluvlastní neméně známý David Beckham. Spolu s tím má navázat i spolupráci s Applem, který by o něm měl výhledově natočit dokument. A jako sponzor ho bude doprovázet také Adidas.

Poté, co o víkendu odehrál Lionel Messi poslední zápas v dresu francouzského PSG, se rozjel kolotoč spekulací, kam si to aktuální mistr světa zamíří dál. Že by skutečně Saúdská Arábie, kde je i Cristiano Ronaldo? Nebo by snad šlo o velkolepý návrat do Barcelony, kde svou zářnou kariéru odstartoval? Nebo to zkusí za oceánem a upíše se týmu z ligy MLS?

To se začalo postupně potvrzovat před pár hodinami, kdy se objevovaly zprávy o tom, že pětatřicetiletý Argentinec podepíše smlouvu s klubem Inter Miami, který hraje v americké lize MLS. A přesně to teď jeden z nejlepších fotbalistů planety potvrdil. Definitivně přechází do klubu, který ve Spojených státech v chytrém byznysovém rozhodnutí prakticky vybudoval legendární britský fotbalista David Beckham – a je jeho spoluvlastníkem.

Kolik bude Messi u nového chlebodárce brát peněz, se zatím neví. Stejně tak jako další podrobnosti kontraktu. Něco se ale přece jen na veřejnost dostalo – například to, že bude mít podíl na MLS Season Pass, což je předplatné, které má Apple pro svou streamovací službu Apple TV+ a pravidelně přes něj nabízí možnost sledovat živé přenosy z této ligy. A proč vlastně? Apple se totiž stává Messiho novým partnerem.

Technologická společnost z kalifornského Cupertina, která před pár dny rozvířila vody se svými novými brýlemi pro virtuální realitu, má mimo jiné v plánu natočit čtyřdílnou dokumentární sérii o jeho fotbalové cestě, přičemž velký důraz se má klást na loňské fotbalové mistrovství světa v Kataru. Právě tam Messi dosáhl zásadního milníku a stal se s Argentinou mistrem světa. A je zřejmé, že jeho jméno zvedne Apple TV+ prestiž.

Vedle spolupráce s Applem si má i do Ameriky přinést užší partnerství s Adidasem, se kterým to už roky táhne. Co se dalších podrobností týče, sportovní server ESPN informuje o tom, že Messi v Interu Miami dostane i možnost spoluvlastnit klub, opět se ale přesně netuší, za jakých podmínek to bude.

Zpět do Barcelony chtěl

V rozhodování Lionela Messiho o tom, na jakém novém domácím hřišti bude obouvat své kopačky, hrála velkou roli i FC Barcelona, za kterou hrál dvacet jedna let. Jeho otec – a zároveň agent – se tento týden sešel s předsedou klubu Joanem Laportou a novinářům sdělil, že „jeho syn po návratu na stadion Spotify Camp Nou touží“. Podle zdrojů BBC ale tato možnost ztroskotala na omezeních, která týmu stanoví finanční fair play.

„Opravdu jsem se chtěl do Barçy vrátit, měl jsem ten sen. Ale po tom, co se stalo před dvěma lety, jsem se nechtěl znovu dostat do stejné situace a nechat svou budoucnost v rukou někoho jiného. Chtěl jsem se rozhodnout sám, myslet na sebe a na svou rodinu,“ zmínil Messi a odkazuje na situaci, kdy se předloni nepohodl s vedením klubu a odešel do PSG.

Zájem o Messiho služby projevili i Saúdové, respektive saúdskoarabský al-Hilál, který mu měl údajně nabízet smlouvu na zhruba 8,5 miliardy korun ročně. Právě Saúdská Arábie se v posledních měsících stává baštou některých špičkových fotbalistů. Například portugalská hvězda Cristiano Ronaldo za jeden z tamních týmů už kope a slavný Francouz Karim Benzema na Blízký východ teprve míří.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym