Souček a Coufal slavili s českou vlajkou a utěšovali plačícího Baráka

foto Finále fotbalové Evropské konferenční ligy: ACF Fiorentina - West Ham United, 7. června 2023, Praha. Zleva Vladimír Coufal z West Hamu a Antonín Barák z Fiorentiny.

Praha - Fotbalisté West Hamu záložník Tomáš Souček s bekem Vladimírem Coufalem se na stadionu v Edenu bouřlivě radovali z výhry 2:1 nad Fiorentinou ve finále Evropské konferenční ligy a zisku první vítězné trofeje v soutěžích UEFA v kariéře. Čeští reprezentanti se po závěrečném hvizdu zabalili do národní vlajky a s fanoušky "Kladivářů" si vychutnali oslavy před severní tribunou, kde sídlí "kotel" Slavie, odkud do londýnského klubu zamířili. Zároveň utěšovali krajana z Fiorentiny Antonína Baráka, který po porážce plakal.

Když španělský rozhodčí Carlos del Cerro Grande ukončil zápas, vběhlo na trávník stadionu v Edenu, který poprvé hostil finále velkého evropského poháru, několik desítek neukázněných fanoušků West Hamu. Příznivci "Kladivářů" se nevyvarovali excesů ani během utkání. V první půli několikrát zaházeli soupeřovy hráče kelímky a ve 33. minutě jedním z nich způsobili krvavé zranění hlavy kapitánovi Fiorentiny Cristianu Biraghimu.

Zatímco pořadatelé připravovali pódium pro slavnostní vyhlášení a předávání medailí s pohárem, česká dvojice se oddávala oslavám. Coufal v euforii burcoval fanoušky West Hamu pod severní tribunou, kde v minulosti zažil řadu "děkovaček" s příznivci Slavie.

Stejně jako Souček přes sebe přehodil českou vlajku a oba také utěšovali zklamaného Baráka, jenž se neubránil slzám smutku. Záložník Fiorentiny na rozdíl od dvojice z West Hamu nastoupil až v nastavení jako střídající. Barák se tentokrát s krajany nesejde v reprezentaci, trenér národního celku Jaroslav Šilhavý vysvětlil jeho absenci v nominaci na červnový sraz nevhodným chováním v týmu.

Součkovi s Coufalem gratuloval přímo u plochy předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. V hledišti se z triumfu "Kladivářů" bouřlivě radoval vlastník rivala ze Sparty Daniel Křetínský, který je spolumajitelem West Hamu. Na stadion pražského konkurenta z Edenu zamířil vůbec poprvé.

Čeští hráči ovládli některou z pohárových soutěží UEFA po třech letech. V roce 2020 brankář Tomáš Vaclík získal s FC Sevilla trofej v Evropské lize. Ve finále však nechytal a zůstal mezi náhradníky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 8.05.2024 ČTK

Reklama

16°C

Dnes je středa 8. května 2024

Očekáváme v 03:00 9°C

Celá předpověď