Do Česka se dostane 101 nabroušených Volkswagenů Polo GTI Edition 25

Od dnešního dne si mohou fanoušci rychlých malých hatchbacků nakonfigurovat a objednat kultovní Polo GTI v jubilejní verzi „Edition 25“, jejíž základní cena byla stanovena na 814 900 Kč. Speciální edice vznikla na oslavu čtvrt století sportovních výkonů a ryzího potěšení z dynamické jízdy ve třídě Polo. Český dovozce zajistil pro české zákazníky symbolických 101 vozů z celkového počtu 2500 kusů.

Volkswagen Polo GTI Edition 25 s rozsáhlou sériovou výbavou má pod kapotou přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec TSI o výkonu 152 kW (207 k) ve spojení se 7stupňovou převodovkou DSG.


„Mám velkou radost, že se nám podařilo pro české fanoušky sportovních modelů GTI rezervovat 101 vozů limitované jubilejní edice Polo GTI Edition 25, jíž bude v průběhu jednoho roku vyrobeno pro globální trhy celkem 2500 kusů,“ říká Jakub Šebesta, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Stejně jako o číslo větší Golf GTI se i Polo GTI stalo ve svém segmentu legendou, která zrychlí tep každému automobilovému nadšenci. O to víc to platí pro jubilejní Polo GTI Edition 25, jež uchvátí nejen svými podmanivými sportovními výkony, ale také exkluzivními prvky vnější a vnitřní výbavy, které umocňují výjimečný charakter speciální edice i vizuálně.“

Dnes spuštěný konfigurátor nabízí fanouškům modelu Polo GTI rozmanité možnosti pro další individualizaci limitované edice Edition 25, jejíž základní cena byla stanovena na 814 900 Kč. Součástí limitovaného Paketu " Edition 25" je kožený sportovní multifunkční volant bez dotykové funkce s logem limitované edice „25“, které přitahuje pozornost i na masce chladiče a zadních dveřích. Již při nastupování přivítají řidiče a spolujezdce vpředu hliníkové prahové lišty s nápisem „one of 2500“. Loga „GTI“ zdobí top sportovní sedadla perforovanou kůží Savona 2.0 a textilní koberečky vpředu a vzadu. Polo GTI Edition 25 s leskle černými 18“ koly „Adelaide“ z lehké slitiny je nabízeno nejen v typických barvách GTI – bílá Pure, červená Kings (metalický lak), modrá Reef (metalický lak), šedá Smoke (metalický lak) a černá Deep (perleťový lak) –, ale také v jedinečném odstínu šedá Ascot.

Modelu Volkswagen Polo GTI Edition 25 dodává křídla přeplňovaný dvoulitrový motor TSI, jehož nejvyšší výkon 152 kW (207 k) a maximální točivý moment 320 N.m přenáší na přední kola sedmistupňová dvouspojková převodovka DSG s takovou efektivitou, že kompaktní vůz dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 6,5 sekundy. Jubilejní Polo GTI navíc disponuje speciálně nastaveným sportovním podvozkem, který snižuje světlou výšku o 15 milimetrů a ve spojení s elektronickou uzávěrkou diferenciálu XDS zaručuje pro vozy GTI typickou syntézu vysoké úrovně jízdní dynamiky, vylepšené trakce a precizních jízdních vlastností.


Nabídka vozidel na prodej

Zobrazit více vozidel


Mohlo by vás zajímat


Nejnovější články


Nejčtenější články měsíce

Top
Peugeot 3008 má české ceny. Hybrid koupíte za cenu základního Karoqu
Chcete novou Škodu Octavii s dobrou výbavou výhodně? Právě teď máte šanci Neplaťte za elektronickou dálniční známku víc, než musíte Test: MG5 Electric – kombi z Činy, které nahání hrůzu evropským automobilkám Test: Mazda 3 e-SKYACTIV X 186 - řidičsky zajímavý hatchback napěchovaný elektronikou

Tipy z autobazarů

Nissan Navara

Rok výroby 2018

499 900 Kč

BMW Řada 3

Rok výroby 2006

145 000 Kč

Volkswagen Golf

Rok výroby 2017

319 000 Kč

Peugeot 508

Rok výroby 2022

719 000 Kč