Mohutný požár v pražské Dubči. Na místě zemřeli dva lidé, plameny pohltily rodinný dům

Tragický požár v Dubči

Při požáru bytu v rodinném domě v pražské Dubči zemřeli v noci na středu dva lidé. Hořet začalo před třetí hodinou ranní. Plameny se podařilo uhasit v rámci desítek minut. Ve hře mají být dvě varianty příčiny požáru.

Hořet začalo krátce před třetí hodinou ráno. Plameny se následně dostaly z bytu v prvním patře rodinného domu i dál. „V době příjezdu první jednotky byl byt plameny zasažen v plném rozsahu,“ sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Škoda byla odhadnuta na jeden milion korun, uvedli později hasiči na Twitteru.

Uhasit požár se hasičům podařilo za několik desítek minut. Během zásahu našli v bytě dva muže bez známek života. Pomoci jim už nedokázali ani přivolaní záchranáři. Podle informací redakce Krimi Zpráv se jednalo o otce se synem. Syn se měl snažit svého otce z hořícího bytu vytáhnout, ale během záchrany přišel o život.

V dopoledních hodinách se na místo požáru vrátili kriminalisté spolu s vyšetřovatelem z hasičského sboru, kteří budou zjišťovat okolnosti případu.

Ohledně vzniku požáru se počítá s dvěma verzemi. Buď mělo jít o technickou závadu, nebo šlo o nedbalost. Právě tyto dvě příčiny jsou nejčastějším důvodem, proč v domácnostech začne hořet.

Tagy: