Češky vyhlíží tenisový poprask i na trávě. Kvitová pod tlakem, Muchová má nahráno

Miroslav Harnoch Miroslav Harnoch
14. 6. 2023 13:09
Sotva se usadil antukový prach na dvorcích Roland Garros, už se přesunul tenisový kolotoč na travnaté kurty. "Zelená" část sezony vyvrcholí na Wimbledonu, za který se loni nerozdávaly body, ale už na přípravných turnajích se Češkám tradičně daří. Pojďte si projít, co kterou z nich v následujících týdnech čeká.

Petra Kvitová

Petra Kvitová, Eastbourne 2022
Petra Kvitová, Eastbourne 2022 | Foto: Reuters

Z Češek není zkušenější šampionka na trávě. Na okruhu je vedle Venus Williamsové ženou s nejvíce tituly na tomto povrchu, vyhrála jich pět, z toho dva na Wimbledonu. Když vstoupí na zelený pažit, drží 75procentní úspěšnost vítězství.

Jenže to s sebou nese i to, že z loňska obhajuje spoustu bodů, konkrétně 470 za titul na podniku v Eastbourne a jeden bodík za účast v Birminghamu. A to je zhruba suma, která ji momentálně drží v první desítce žebříčku.

V Paříži ji přitom letos limitovala bolavá noha. "Já vlastně nikdy nevím, kdy se mi to může vrátit a objevit. Už jsem to měla (před sedmi lety na olympijských hrách) v Riu, když jsem bojovala o bronz. Mám to stoprocentně pár let a proto hraju ve starých botách, které jsou na patě měkčí," vysvětlila.

"Jsem ale ráda, že už je antuka za mnou, a těším se na trávu. Mám v plánu Berlín, Eastbourne a Wimbledon," dodala česká jednička.

 

Právě se děje

Další zprávy