Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V sídle organizačního výboru Her v Paříži zasahuje finanční policie, důvod je nejasný

Sídlo organizačního výboru nadcházejících letních olympijských her v Paříži navštívili vyšetřovatelé zabývající se finanční kriminalitou a korupcí, uvádí s odvoláním na své zdroje francouzská média. Výbor konání policejní prohlídky potvrdil, aniž by ozřejmil, čeho se týká. Terčem prohlídek bylo několik míst najednou, informovala agentura AFP.

Sídlo organizačního výboru olympijských her v Paříži
zdroj: REUTERS

Doposud nebyly veřejnosti známé žádné informace o jakémkoli vyšetřování organizačního výboru olympiády, která se má ve francouzské metropoli konat za 14 měsíců. Národní finanční prokuratura nyní uvedla, že prohlídky souvisí se dvěma předběžnými vyšetřováními zahájenými v letech 2017 a 2022 pro podezření z nekalostí při zadávání zakázek.

Kromě sídla organizačního výboru zasahovala policie také na dalších místech včetně organizace Solideo, která obstarává práci na přípravě olympiády. Prohlídky prováděli vyšetřovatelé z francouzského úřadu pro boj proti korupci a finančnímu zločinu a zástupci finančního oddělení pařížské policie, řekl AFP zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Organizační výbor ve vzkazu ke svým zaměstnancům uvedl, že čelí zásahu "finančního oddílu". "Zatím nemáme všechny informace o probíhajícím vyšetřování. Paříž 2024 s vyšetřovateli plně spolupracuje," citovala ze sdělení televize BFM TV. Výbor dodal, že policie při prohlídce shromažďuje blíže nespecifikované dokumenty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články