Plísňové infekce umí potrápit. Jak s nimi bojovat přírodní cestou?

Sponzorované odkazy:

 Plísňové infekce umí potrápit. Jak s nimi bojovat přírodní cestou?

Plísňová infekce nebo mykóza je běžná infekce kůže, která je důsledkem houby napadající oblast vašeho těla. Váš imunitní systém se zpočátku pokusí tuto infekci odvrátit, ale když váš imunitní systém nestíhá, dojde k plísňové infekci.

Bohužel pro nás, houby mohou přežít kdekoli – ať už je to vzduch, půda nebo voda. Některé houby také přirozeně přežívají v lidském těle, stejně jako mnoho dalších mikrobů. Ne všechny houby jsou samozřejmě škodlivé.

Nejčastějšími plísňovými a houbovými infekcemi jsou: atletická noha, kvasinková infekce, onychomykóza, histoplazmóza, blastomykóza, sporotrichóza, kryptokokáza, mukormykóza.

Na kožním jistě dostanete k užívání tabletky a spoustu mastiček a krémů, jež mají antibiotické a antifungální vlastnosti, ale je důležité vzniku plísní předcházet, posílit imunitní systém a o pokožku s tímto neduhem pečovat i pomocí babských rad. Ty mohou při léčbě plísní velice pomáhat.

Například takový obyčejný kokosový olej, díky svým mnoha pozitivním antibiotickým a antifungálním vlastnostem, pomáhá zlepšit stav pokožky a vlasů. Velmi dobré odezvy má kokosový olej při léčbě kvasinkové infekce způsobené candidou.

Dalším zázrakem ze spíže, který vám pomůže v boji proti plísním a houbám je česnek. Stačí smíchat tři stroužky česneku s několika lžičkami oleje (olivový, kokosový), zahřát, zcedit, výslednou emulzí potírejte postižené místo dvakrát denně.

Mnozí nedají dopustit na léčbu pomocí** jablečného octa**, který pomáhá s likvidací širokého spektra mikrobů, protože má antimykotické vlastnosti. Navíc díky kyselosti pomáhá obnovovat kožní bariéru, jelikož naše pokožka by měla mít kyselejší ph.

Na gynekologické potíže vám pomůže popíjení organického brusinkového džusu, který zvýší potřebu močení a urychlí odplavování nebezpečných toxinů.

Pokud jste v našem výčtu čekali** aloe vera, jistě víte, že je doslova pokladem, pokud se jedná o hojení pokožky. Můžete si zakoupit gel vyrobený z této rostliny, mnohem účinnější však bude, pokud si aloe budete pěstovat doma a budete ho mít čerstvé. Pozor, **je toxické pro domácí mazlíčky, zejména pro kočky.

Účinné jsou také koupele či oplachy v jedlé sodě, či v epsomské soli.

Naše babičky nedaly dopustit ani na obklady z bylinek, na pokožku se používala chlapice, řebříček, heřmánek, kostival, levandule, šalvěj, proskurník, či měsíček .

Článek Plísňové infekce umí potrápit. Jak s nimi bojovat přírodní cestou? byl publikován 21. června 2023 v 07.00 v rubrice Nemoci. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...