Nový rodinný Ford má dobrou cenovku a obrovský kufr

Ford dnes oznámil, že začíná přijímat objednávky na kompaktní modely Ford Pro nové generace, užitkový Transit Courier a víceúčelové Tourneo Courier. První vozy budou zákazníkům dodány začátkem roku 2024.

Kompaktní rozvážkový automobil Transit Courier přináší díky nové konstrukci o 25 % vyšší přepravní kapacitu a poprvé pojme dvě europalety. K dispozici je v provedení Van se zážehovými motory EcoBoost i vznětovými motory EcoBlue. Ceny začínají na 470 800 Kč bez DPH za variantu Transit Courier Trend.


Nové Tourneo Courier nabízí o 44 % větší zavazadlový prostor než dosavadní model a nový plně digitální sdružený ukazatel a systém SYNC 4. Poháněno je úsporným zážehovým motorem 1.0 EcoBoost o výkonu 92 kW (125 k), ceny začínají na 526 200 Kč bez DPH za variantu Tourneo Courier Trend.

„Nový užitkový Transit Courier i všestranné Tourneo Courier těží ze zcela nové konstrukce, která přináší maximum prostoru a praktičnosti ve spojení s nejmodernějšími digitálními funkcemi,“ řekl Libor Beneš, Country Manager Fordu pro Českou republiku. „Díky vylepšené ergonomii a rozsáhlé sadě pokročilých asistenčních systémů bude jízda s nimi pro řidiče příjemnější a bezpečnější.“

Zájemci o nový Transit Courier i Tourneo Courier se mohou rozhodnout pro osobité provedení Active s kontrastními detaily exteriéru včetně možnosti kontrastně lakované střechy v bílé nebo černé barvě, střešními ližinami a specifickým potahem sedadel.

V průběhu roku 2024 se modelová řada rozroste o Transit Courier v karosářské variantě Kombi, stejně jako o dvojici plně elektrických modelů E-Transit Courier a E-Tourneo Courier. Tyto dva vozy patří mezi 9 elektromobilů, které se Ford zavázal nabízet na evropském trhu do roku 2024 s tím, že do roku 2035 chce dosáhnout nulových emisí u všech vozidel prodávaných v tomto regionu. Celosvětově Ford investuje 50 miliard dolarů, aby do konce roku 2026 dosáhl ročního prodejního objemu více než dvou milionů elektromobilů.


Nabídka vozidel na prodej

Zobrazit více vozidel

Fotogalerie

redakce

Mohlo by vás zajímat


Nejnovější články


Nejčtenější články měsíce

Top
Peugeot 3008 má české ceny. Hybrid koupíte za cenu základního Karoqu
Chcete novou Škodu Octavii s dobrou výbavou výhodně? Právě teď máte šanci Neplaťte za elektronickou dálniční známku víc, než musíte Test: MG5 Electric – kombi z Činy, které nahání hrůzu evropským automobilkám Test: Mazda 3 e-SKYACTIV X 186 - řidičsky zajímavý hatchback napěchovaný elektronikou

Tipy z autobazarů

Audi A4

Rok výroby 2011

265 777 Kč

Citroën C3

Rok výroby 2016

145 000 Kč

BMW Řada 3

Rok výroby 2006

145 000 Kč

Mercedes-Benz Třídy S

Rok výroby 2017

899 000 Kč