VIDEO: Favorité uspěli. Třinec udolal Boleslav, Litvínov přejel Pardubice

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

13. března 2015, 19:23

Adam Bagar

Zatímco čtvrtfinálové série Sparty s Hradcem Králové a Komety se Zlínem už v průběhu týdne vypukly, zbylé kvarteto čtvrtfinalistů vstoupilo do boje až v pátek. Roli velkého favorita dokázal potvrdit Třinec, který i přes obrovský odpor Mladé Boleslavi zaznamenal důležitou první výhru. Doma uspěl také Litvínov, který hladce přehrál Pardubice a stejně jako Třinec vstoupil do play off vítězně. Druhé bitvy jsou na programu už v sobotu.

Oceláři se na úvod nadřeli, těsnou výhru trefil Rákos

Oceláři měli před houževnatou Mladou Boleslaví určitý respekt a hned v úvodním dějství se ukázalo, že oprávněně. Bruslařský klub, psychicky posilněn výhrou nad Plzní, si v první třetině vytvořil víc šancí a byl střelecky aktivnější, důležitý vstupní gól ale vstřelit nedokázal. A tak se na první radost čekalo až do poloviny střetnutí, kdy se v play off premiérově prosadil devatenáctiletý David Cienciala. A když pak přidal druhou trefu Daniel Rákos, zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Jenže hosté dál nepříjemně kousali a Lukáš Pabiška jim v přesilovce vystřelil naději. Poslední minuty si už ale zkušený třinecký tým, jenž vyslal na branku jen 16 střel, pohlídal.

Václav Varaďa (asistent trenéra Třince): „Po dlouhé pauze jsme se rozjížděli trochu pomaleji. V první třetině nás Boleslav tlačila, v různých fázích nás přehrávala. Tam nás podržel brankář Šimon Hrubec. Od druhé třetiny se hra srovnala, tušili jsme, že to je o jedné brance. Tu se nám povedlo vstřelit, pak se štěstím i druhou. Hostům se pak povedlo srovnat v přesilovce, my se pak snažili hrát jednoduše a udržet vítězství. Z naší strany to byl vybojovaný zápas, průběh byl velmi vyrovnaný.“

Marian Jelínek (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Byl to trochu nervózní zápas, nemyslím si, že to bylo klasické utkání play off. S výkonem týmu jsme docela spokojení, jediné, co nám chybělo, byly branky. Nemám k tomu co víc dodat, chci poděkovat mančaftu za odehraný velmi kvalitní zápas.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – BK MLADÁ BOLESLAV 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Cienciala (Klepiš), 39. Rákos (Klepiš) – 41. Pabiška (Bárta, Výborný).
Rozhodčí: Hribik, Šír – Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 5:7.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 16:30.
Diváci: 5200 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Jakub Klepiš – Michal Bárta.
Stav série: 1:0.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský, Foltýn – Hrňa, Klepiš, Ružička – Kreps, Plíhal, Orsava – Dravecký, Žejdl, Sztefek – Cienciala, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.
BK Mladá Boleslav: Růžička – Stříteský, Kočí, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, Čermák – Klimenta, Broš, Látal – Bárta, Výborný, Pacovský – Pabiška, Kašpařík, Mikulík – Lenc, Musil, Hyka. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Litvínov přehrál Pardubice, Francouz vychytal nulu

Lepší vstup do čtvrtfinálové série si ani hokejisté Litvínova nemohli představit. Už v první třetině vyprodukovali z obrovského tlaku dvě branky a svůj náskok navyšovali až do závěrečné sirény, kdy svítilo na světelné kostce skóre 4:0. Vyprodaná aréna, do níž zavítalo více než šest tisícovek spokojených fanoušků, sledovala mimo jiné dvě využité přesilové hry Litvínova. Jeho brankoviště tradičně hájil Pavel Francouz, jenž pochytal všechny střelecké pokusy soupeře. Činili se také dvoubodoví Tomáš Pavelka, František Lukeš a Viktor Hübl. V brance Pardubic dostal znovu příležitost mladík Karel Vejmelka a litvínovští střelci ho zasypali málo vídanými 48 pokusy.

Miloš Říha st. (trenér Pardubic): "Gratuluji domácím k vítězství. Třetinu jsme začali neuvěřitelně bez nasazení, bojovnosti a taktiky. Z toho vyplynuly hned v prvním střídání obrovské šance pro domácí. Prohráli jsem třetinu zaslouženě 2:0, i když to mohlo být více. Ve druhé třetině jsme přidali, ale proti rozjetému Litvínovu, který navíc působil hokejově, se nemůžeme dopouštět takových chyb. Neplnili jsme, co jsme si řekli. Hlavně v přesilových hrách. Třetí třetina se už dohrávala, domácí hráli chytře. My jsme si řekli, že do toho půjdeme na plno, pokusíme se dát gól, ale to splnila jen čtvrtá formace mladých."

Radim Rulík (trenér Litvínova): "Zápas rozhodla první třetina, která nám vyšla a od té se to celé odvíjelo. Myslím, že dobře zachytali obra brankáři. Neřekl bych, že to byl hvězdný hokej, dělali jsme i chyby, ale soupeř to nevyužil. Měl jsem obavu z nastoupení po předkole, respektive po čtrnácti dnech pauzy. Myslím, že to pro nás a pro Třinec není ideální a jsem rád, že se nám podařilo začít vítězně."

HC VERVA LITVÍNOV – HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Pavelka (Lukeš, Hübl), 13. Pavlík (Hanzl, Pavelka), 30. Lukeš (Hübl, Jánský), 54. Jánský.
Rozhodčí: Šindler, Hejduk – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 5:4.
Využití: 2:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 48:20.
Diváci: 6011 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Tomáš Pavelka – Lukáš Radil.
Stav série: 1:0.
HC VERVA Litvínov: Francouz – Chaloupka, Kubát, Pavlík, T. Pavelka, Šindl, Z. Sklenička – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a Hořava.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Vejmelka – Zdráhal, Čáslava, Benák, Čutta, Kolafa, Ščotka, Havlík – P. Sýkora, T. Zohorna, Venkrbec – Radil, Nahodil, Starý – Tybor, Marcinko, Gašparovič – Poulíček, Moučka, M. Špaček. Trenéři: M. Říha st. a M. Říha ml.

Další program čtvrtfinále ČP play off TELH

sobota 14. března – 2. zápasy:

17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav (ČT Sport)
17:30 HC VERVA Litvínov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

neděle 15. března – 3. zápasy:

15:30 PSG Zlín – HC Kometa Brno
18:20 Mountfield HK – HC Sparta Praha (ČT Sport)

pondělí 16. března – 4. zápasy:

18:20 PSG Zlín – HC Kometa Brno (ČT Sport)
18:00 Mountfield HK – HC Sparta Praha

úterý 17. března – 3. zápasy:

17:30 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec
17:20 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

středa 18. března – 4. zápasy:

17:10 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)
18:00 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VERVA Litvínov

čtvrtek 19. března – případné 5. zápasy:

18:00 HC Kometa Brno – PSG Zlín
18:30 HC Sparta Praha – Mountfield HK

pátek 20. března – případné 5. zápasy:

17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
17:30 HC VERVA Litvínov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

sobota 21. března – případné 6. zápasy:

15:30 PSG Zlín – HC Kometa Brno
17:30 Mountfield HK – HC Sparta Praha

neděle 22. března – případné 6. zápasy:

17:30 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec
17:00 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VERVA Litvínov

pondělí 23. března – případné 7. zápasy:

18:00 HC Kometa Brno – PSG Zlín
18:30 HC Sparta Praha – Mountfield HK

úterý 24. března – případné 7. zápasy:

17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
17:30 HC VERVA Litvínov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Semifinále odstartuje 26. března a finále se bude hrát od 11. dubna, přičemž případný rozhodující sedmý zápas se uskuteční 23. dubna 2015.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz