Mezinárodní filmový festival začíná dnes. Pokud však budete rychlí a napíšete níže jmenovaným tvůrcům, máte ještě šanci vynést na červeném koberci, v pop-upu michelinské restaurace nebo na jednom z mnoha večírků jejich róbu.

Zavedená jména lokální módy jako Jakub Polanka, Chatty, Martin Kohout, LaFormela, Zuzana Kubíčková a další zde jistě budou přítomni – ale vy jste trendsetteři a chcete vynést model od někoho, kdo díky vám zažije zájem a slávu.

Tvorba kterých mladých designérů si to právě teď zaslouží?

Anna Dunděrová

Ona i její bratr jsou úspěšní modelové, což dělá práci Anny coby návrhářky jednodušší – všechny své šaty může předvést přímo na sobě. Její práce ladí s trendem romantických modelů ve stylu seveřanky Cecilie Bahnsen, která to dotáhla až na pařížský fashion week.

Na rozdíl od ní ale Anna šije na zakázku, a když jí napíšete přes Instagram, za zhruba polovinu ceny šatů si je můžete na event zapůjčit.

PBG Studio

Tereza Mayer a Aneta Vojtová patří mezi zavedená jména v segmentu kabelek a doplňků. Svůj sortiment ale ještě rozšířily o prêt-à-porter kolekci, která je minimalistická, univerzálně slušivá a skvěle se hodí na schůzky v Karlových Varech přes den i do kina.

Kalhoty, šaty, vesty nebo košile pochází ze lnu či japonské bavlny. Navrhla je zkušená designérka Klára Holanová, stojící za značkou Eiri.

Tereza Fodorová

Studentka ateliéru Módní tvorby na pražské Vysoké škole uměleckoprůmyslové navrhuje šaty i boty. I když je ve svých začátcích, je velmi talentovaná a má jasný autorský rukopis.

Sedne všem, kteří hledají kromě minimalismu ve svém oblečení něco navíc. Začněte u ní šít dřív, než ji objeví mnoho dalších zákazníků.

Natalis Repkovská

Rokoko v současném hávu! Designérka se účastnila nejen talentové soutěže Van Graafu v rámci Mercedes-Benz Fashion Weeku, ale oblékala také do svých modelů kapelu Vesna.

Její šaty se objevují v rámci pop-upu československé módy Má vlast, takže pokud je teď narychlo neseženete na karlovarský festival, počkejte si na další konání oblíbené prodejní akce.