Třinec má další problém. Orsava sestřelil Robara, přijde o dva zápasy

Foto: Eva Solaříková, hcocelari.cz

14. března 2015, 14:15

Adam Bagar

Třinec musí řešit další problém. Už v úvodní čtvrtfinálové bitvě s Mladou Boleslaví mu citelně scházeli útočníci Jiří Polanský s Martinem Adamským. A ve druhém střetnutí nemůže využít ani služeb dalšího kanonýra Jakuba Orsavy, jehož Disciplinární komise Tipsport extraligy potrestala zákazem činnosti ve dvou nejbližších zápasech za ostrý zákrok u mantinelu na boleslavského obránce Mitju Robara.

Předseda Disciplinární komise Tipsport extraligy Karel Holý se na základě podnětu Mladé Boleslavi zabýval ve zkráceném řízení dvěma zákroky třineckého útočníka Jakuba Orsavy, jenž nejprve v polovině klání sestřelil Matěje Stříteského a na konci druhého dějství potom ostře srazil Mitju Robara. Atak na bývalého litvínovského hokejistu byl podle Karla Holého, který tradičně prostudoval záznam incidentu, naprosto čistý.

Na zákrok Jakuba Orsavy na Matěje Stříteského se podívejte zde

"Orsava vedl zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti a to čelně, takže protihráč měl dostatek času, aby vyhodnotil vlastní postavení a také možnost, že bude napadán. Před zákrokem s cílem dosažení jeho vyšší intenzity se neodrazil a ruce měl u těla. Navíc není zřejmé, že by při zákroku došlo k zásahu hlavy nebo krku," říká šéf disciplinárky, která už následující atak na slovinského zadáka Robara vyhodnotila jako ostrý zákrok.

Do konce druhé třetiny zbývalo pouhých sedm sekund, když Orsava zbytečně u mantinelu dohrál svého protivníka. Píšťalka hlavního rozhodčího Hribika ale zůstala němá. To se ale nedá říct o disciplinárce. "Zákrok byl veden v nebezpečné vzdálenosti od hrazení, přičemž Robar měl minimální možnost se zásahu ubránit nebo vyhnout. Orsava si přitom musel být vědom, že může dojít k vážnému zranění," hlásí Karel Holý.

Na zákrok Jakuba Orsavy na Mitju Robara se podívejte zde

Ten zákrok vyhodnotil jako naražení zezadu a třineckého střelce Jakuba Orsavu potrestal zákazem činnosti na dvě soutěžní utkání nepodmínečně s účinností do 17. března včetně. Přihlédl přitom ke skutečnosti, že Robar střetnutí dokončil a že Orsava nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán. A to je pro třinecké kouče, kterým už v první čtvrtfinálové bitvě scházeli i Polanský s Adamským, další pořádná rána.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz