Horácké kluby doma padly, Motor s Chomutovem jsou krok od baráže

14. března 2015, 20:14

Adam Bagar

Kdo doplní Slavii a Olomouc v extraligové baráži? Po sobotních čtvrtých semifinálových bojích je přece jen situace trošku jasnější. Hokejisté Jihlavy totiž ve vyhrocené bitvě podlehli Chomutovu a v sérii hrané na čtyři vítězná utkání prohrávají už 1:3 na zápasy. A podobně je na tom také Třebíč, která doma padla s Motorem i podruhé. Hokejisté Českých Budějovic a Chomutova tak mohou rozhodnout o své výhře už v úterý, kdy jsou na programu pátá utkání.

Nervózní bitva patřila Pirátům, rozhodčí rozdali 23 trestů

Pořádně vyhecovanou úvodní periodu sledovali fanoušci na jihlavském Horáckém zimním stadionu, kde si Piráti po zpackané třetí bitvě tentokrát brzy vypracovali náskok dvou gólů. Jenže právě druhá trefa, při níž ležel Sáblík pod chomutovským Hřebejkem, vyvolala vlnu emocí a výborně zaplněný stánek tak mohl sledovat i boxerskou vložku – v nervózní první třetině rozdali rozhodčí celkem patnáctku trestů. A emoce plály i dál! Hřebejk si v polovině střetnutí nešetrně sestřelil Melenovského a musel pod sprchy, přičemž se na něho sápali jihlavští fanoušci a pořadatelská služba měla plné ruce práce. Dukla navíc početní výhodu využila a zadělala na drama. To se ale nekonalo, Piráty naopak v závěru uklidnil Račuk a více než čtyři tisícovky fanoušků musely skousnout porážku.

HC DUKLA JIHLAVA – PIRÁTI CHOMUTOV 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 32. Kaláb (Štebih, Zeman) – 4. Růžička (Drtina, D. Květoň), 12. Hovorka, 51. Račuk (Chlouba, Dušek), 60. Sinisalo (Gajovský, Skinner).
Rozhodčí: Pavlovič, Souček – Jindra, Zíka.
Vyloučení: 9:12, navíc Seman (Jihlava) 10 minut a Hřebejk (Chomutov) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 35:28.
Diváci: 4112.
Stav série: 1:3.

Motor slaví třetí výhru, drama v Třebíči rozsekl Suchánek

Podruhé v řadě chyběla Třebíči brankářská jednička Luboš Horčička, jeho místo tak musel obsadit mladík Lukáš Dusík, který ale vydržel mezi třemi tyčemi jen necelých sedm minut a po dvou inkasovaných trefách ho nahradil při své premiéře v třebíčském dresu další mladík Milan Máj. Horácká Slavia, která znovu nastoupila bez některých opor, se zvedla a manko v brankově bohaté první třetině rychle smazala. Vyrovnaný stav 3:3 trval až do 54. minuty, kdy rozveselil bohatý hrozen fanoušků Motoru sváteční střelec Jakub Suchánek. Na zápas si našlo cestu 4730 fanoušků a ti v závěru sledovali už jen marnou domácí snahu o čtvrtou branku. Budějovice urvaly další těsnou výhru a v kapse mají luxusní balíček mečbolů.

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 3:4 (2:3, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Havel (Přibyl, Erat), 15. Wasserbauer (Čuřík, Přibyl), 21. Havel – 1. Nouza (Straka), 7. Straka (Nouza, Heřman), 19. Žovinec (Punčochář, Pajič), 54. Suchánek (Boháč, Nouza).
Rozhodčí: Přikryl, Trombík – Bryška, Skopal.
Vyloučení: 4:3.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 30:32.
Diváci: 4730.
Stav série: 1:3.

Další program semifinále play off první ligy

Úterý 17. března – 5. zápasy:

17:30 Piráti Chomutov – HC Dukla Jihlava
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč

Čtvrtek 19. března – případné 6. zápasy:

17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice 
17:30 HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov

Sobota 21. března – případné 7. zápasy:

17:30 Piráti Chomutov – HC Dukla Jihlava
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz