Izraelský premiér Netanjahu zkolaboval z vedra, z nemocnice ho propustili

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu byl dnes ráno propuštěn z nemocnice, kde strávil noc kvůli pozorování. V sobotu se ho zmocnila totiž závrať z dehydratace, kvůli čemuž byl hospitalizován. Výsledky provedených vyšetření potvrdily normální stav a předseda vlády se momentálně cítí výborně, jak oznámil jeho úřad. Podle agentury AP opustil nemocnici okolo poledne místního času.

podle některých médií třiasedmdesátiletý Netanjahu v sobotu doma omdlel, spadl a uhodil se do hlavy, do nemocnice byl ale přivezen při vědomí. Nemocnice dnes po sérii vyšetření, včetně kardiovaskulárních, oznámila, že premiérův zdravotní stav je výborný.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu strávil páteční den u Galilejského jezera na severu Izraele, přičemž teploty se zde vyšplhaly až ke 40 stupňů Celsia. Po sérii provedených testů byla u premiéra zjištěna dehydratace.

V sobotu odpoledne se Netanjahu rozhodl veřejně vystoupit a prostřednictvím videa, kde se usmíval zatímco sděloval, že nebylo příliš rozumné strávit pátek na slunci bez pokrývky hlavy a nedostatečným příjmem tekutin. Řekl, že to "nebyl dobrý nápad". Na doporučení lékařů bylo rozhodnuto, že premiér zůstane přes noc v nemocnici pro další sledování. Plánované zasedání vlády, které se mělo konat dnes, bylo odloženo na pondělí.

Loni v říjnu Netanjahu zkolaboval při modlitbě v jeruzalémské synagoze. Také tehdy byl převezen do nemocnice, kde mu lékaři provedli nezbytné testy, jejich výsledky ale byly podle médií normální. Hospitalizován byl jen jednu noc.

Agentura AP uvedla, že Netanjahu v současné době čelí tlaku hned na několika frontách. Izraelský premiér čelí obvinění z korupce a je souzen v několika procesech, v nichž vinu odmítá. Tvrdá politika jeho vlády vůči Palestincům vyvolala mezinárodní kritiku a zhoršila vztahy se Spojenými státy, které byly dosud nejbližším a největším spojencem Izraele.

Doma v Izraeli pak desítky tisíc lidí každý týden protestují proti reformě soudnictví, kterou prosazuje vládní koalice. Reforma podle kritiků představuje ohrožení demokracie a nezávislosti soudů, protože dává velké pravomoce vládě na úkor nejvyššího soudu a posiluje též vliv kabinetu na jmenování soudců civilních soudů.

Benjamin Netanjahu se stal nejdéle sloužícím vůdcem Izraele v historii. Během své pětadvacetileté politické kariéry se ujal role premiéra již několikrát. Jeho současná vláda, která se vyznačuje pravicovými politickými postoji, převzala moc v prosinci loňského roku.

Související

Více souvisejících

Izrael Benjamin Netanjahu

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 52 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Pellegrini: S Ficem jsem hovořil. Jeho stav je vážný, to nejtěžší má před sebou

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy