Severní Korea odpálila dvě balistické rakety, tvrdí Tokio. Obě dopadly do Japonského moře

Severní Korea odpálila ve středu místního času (v úterý Středoevropského letního času) patrně dvě balistické rakety do Japonského moře. Informovalo o tom podle agentury Kjódó japonské ministerstvo obrany.

Pchjongjang/Soul/Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestující na nádraží sledují zprávy o tom, že Severní Korea odpálila balistickou raketu dlouhého doletu

Jihokorejská agentura Jonhap s odvoláním na jihokorejskou armádu zatím informovala o jedné balistické střele (ilustrační foto) | Foto: Kim Hong-Ji | Zdroj: Reuters

Podrobnosti o odpalech nejsou známy. Obě střely už zjevně dopadly do moře, uvedla japonská pobřežní stráž s odkazem na ministerstvo obrany. Japonská veřejnoprávní televize NHK uvedla, že rakety dopadly do moře mimo výlučnou ekonomickou zónu Japonska.

Jihokorejská agentura Jonhap s odvoláním na jihokorejskou armádu zatím informovala o jedné balistické střele, která dopadla do Japonského moře.

Minulý týden přitom Pchongjang testoval mezikontinentální balistickou střelu. Šlo o dosud nejdéle trvající let rakety odpálené z komunistické země.

Severokorejské testy raket se odehrávají v době zvýšeného napětí mezi oběma Korejemi, na což Soul a Washington reagovaly dalším posílením obranné spolupráce v oblasti.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme