Sledujte K věci s Andrejem Babišem: Co hnutí ANO udělá s vládním balíčkem?

Andrej Babiš v Partii

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Jak se hnutí ANO nyní postaví ke konsolidačnímu balíčku? A kdo může za nižší inflaci? Nejen na tyto otázky odpoví ve středečním pořadu K věci na CNN Prima NEWS bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Vládní konsolidační balíček prošel prvním čtením. Opozici se nepodařilo návrh zamítnout ani vrátit k přepracování. Zákon nyní zamíří k projednání do sněmovních výborů a druhé čtení by se mohlo uskutečnit začátkem září. Bývalý premiér a předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš ale zastává názor, že balíček je zbytečný.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Komunikace vlády s opozicí je jak na školním hřišti. Jen ukazují prstem, míní komentátoři

Meziroční růst spotřebitelských cen v Česku v červnu zpomalil na 9,7 procenta z květnových 11,1 procenta. Podle současného premiéra Petra Fialy (ODS) k tomu přispěly i kroky vlády. To ale Babiš odmítá. „Lidé, kteří sledují vývoj inflace a vyjádření premiéra k inflaci, musí být v šoku,“ prohlásil lídr ANO. Nynější kabinet neudělal podle něj s růstem cen vůbec nic. „Pan premiér lže neuvěřitelně, pan premiér lže suverénně,“ zdůraznil expremiér.

Co bude hnutí ANO dělat s vládním konsolidačním balíčkem a kdo podle Andreje Babiše může za snížení inflace, se dozvíte v pořadu K věci na CNN Prima NEWS již ve středu.

Pořad K věci sledujte ve středu 19. 7. od 12:30 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: