V Kolíně zemřel při havárii cisterny hasič jedoucí k požáru rodinného domu

foto Hasičské vozy. Ilustrační foto. 

Kolín - V Kolíně zemřel v noci na dnešek hasič při havárii hasičské cisterny, která jela k požáru rodinného domu v Krakovanech. Další tři jeho kolegové utrpěli při nehodě zranění, jednoho s vážným zraněním záchranáři letecky transportovali do pražské nemocnice.

Oznámení o havárii dostala policie ve středu před 23:00. "Po cestě řidič s cisternou naplněnou vodou havaroval. Nejprve narazil do semaforu, následně do rodinného domu, kdy v důsledku nárazu došlo k utržení pravého předního kola a cisterna skončila převrácená na boku. Uvnitř zůstala zaklíněna celá posádka vozu," uvedla na webu policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Řidič cisterny při nehodě podle ní utrpěl velmi vážné zranění, s kterým byl převezen do nemocnice. V kabině cisterny byli uvězněni další tři hasiči. Dva z nich vyvázli s lehkým zraněním, jejich kolega (ročník 1989) na místě zemřel. Jeden muž podle mluvčí záchranné služby Moniky Novákové utrpěl vážná poranění hrudníku. "Vrtulník ho přepravil do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze," uvedla. Dva lehce zraněné převezli záchranáři do kolínské nemocnice.

Podle mluvčího hasičů Tomáše Bakaláře jeli hasiči k požáru rodinného domu a hospodářského objektu v Krakovanech. Kvůli rozsahu požáru a množství zasahujících jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu, na místě zasahovalo devět jednotek. "Uvnitř bylo seno a zvířata, evakuován byl jeden člověk ze sousedního domu," uvedl Bakalář. Hasiči požár lokalizovali dnes po 00:30. "Nyní probíhá vyskladňování sena a prolévání, stupeň poplachu už byl snížen na první," doplnil mluvčí hasičů dnes kolem 7:30. Předběžná škoda požáru je milion korun, příčina zatím nebyla stanovena.

Příčinami a okolnostmi havárie cisterny se budou zabývat kolínští kriminalisté. U zemřelého muže byla nařízena soudní pitva.

Soustrast pozůstalým zemřelého hasiče dnes ráno vyjádřil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). "O život přišel mladý hasič, bezvadný kluk, táta od malého dítěte, syn skvělých rodičů. Další hasiči byli zraněni a já jim přeju uzdravení bez komplikací. Tohle je bolestná připomínka toho, jak pro nás každý den hasiči i policisté riskují své životy," uvedl na twitteru Rakušan, někdejší starosta Kolína.

Soustrast pozůstalým vyjádřila rovněž středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN). "Upřímnou soustrast celé rodině, přátelům, kolegům z @HZS_STC Kolín," uvedla na twitteru Pecková.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 23.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je čtvrtek 23. května 2024

Očekáváme v 03:00 12°C

Celá předpověď