Ani na sedmapadesátém ročníku filmového festivalu v Karlových Varech nechyběl časopis Forbes.

Do Grandhotelu Pupp sezval vzácné hosty z řad podnikatelů i umělců, kteří před zraky 260 hostů debatovali nejen o tom, jak z Karlovarského kraje udělat lepší místo pro život. Podívejte se, jak to na akci Úplně nejlepší kraj vypadalo.

Večerem provázel a čtveřici debat moderoval šéfredaktor Forbes.cz Zdravko Krstanov.
Na pódiu nejprve promluvili hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek a šéf filmového festivalu Kryštof Mucha. „Stále se setkáváme s předsudky, že jsme nejhorší kraj ve všem. Když se ale bavím s lidmi, kteří sem – ať už na festival, do lázní nebo do hor – zavítali poprvé nebo tu dlouho nebyli, říkají, že to přece vůbec není pravda, že tu přece máme úplně všechno, tak proč to hlasitěji neříkáme,“ řekl na úvod debaty Kulhánek.
Panelové diskuse s inspirativními osobnostmi nejen z Karlovarska si v Pupp-Up stagi nenechalo ujít 260 hostů.
Debatami prostupovalo také téma udržitelnosti a inovací. Na pódiu debatovali (zleva) CEO Accolade Milan Kratina, šéf české pobočky Vodafone Petr Dvořák, zakladatel investiční skupiny Progresus Lukáš Zrůst a generální ředitel Orlen Unipetrol Tomasz Wiatrak, mimo jiné také partneři 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.
Hosté se během akce mohli občerstvit šálkem kávy Nespresso.
Později se začala tvořit fronta spíš u Finlandia baru, kde barmani míchali svěží drinky z Finlandia Botanical.
O hudební doprovod se postaral DJ Adam Janota.
Mladou generaci na akci zastupovali zpěváci Adam Mišík a Aneta Charitonova známá pod uměleckým jménem Annet X. Řeč přišla třeba na to, co by měl Karlovarský kraj mladým lidem nabízet, aby tu chtěli zůstat.
Event si nenechal ujít ani strůjce logistické společnosti DoDo Michal Menšík, který se pobavil se známým satirikem Tomášem Břínkem alias TMBK.
Diskuse si dorazila poslechnout také ekonomka a stálice Forbes žebříčku Nejvlivnější ženy Česka Danuše Nerudová.
Čtveřici debat uzavřeli podnikatelé Tomáš Havryluk a Simona Kijonková, oba karlovarští rodáci. A co by si pro Karlovy Vary přáli? Víc zahraničních turistů ze Západu, vybookované hotely po celý rok a plnou kolonádu lidí.
A pak už byl čas jen na zábavu. Afterparty se konala v atypickém prostoru – v jeskyni za hotelem, o jejíž existenci někteří hosté ani neměli tušení.