Nečekaný vývoj soudu s Bidenem. Syn prezidenta odmítl přiznat vinu, dohoda je pozastavena

Netrpělivě očekávaný soud s Hunterem Bidenem ve středu neproběhl podle očekávání. Soudkyně totiž řekla, že není připravena souhlasit s vyjednanou dohodou o vině a trestu. Syn amerického prezidenta následně odmítl přiznat vinu z daňových podvodů. 

O průběhu soudu informuje americká zpravodajská televize CNN. Federální soudkyně jmenovaná do funkce exprezidentem Donaldem Trumpem dnes řekla, že není připravena akceptovat dohodu o vině a trestu, kterou Hunter Biden uzavřel s ministerstvem spravedlnosti. Jednání tak skončilo jeho odmítnutím přiznání viny z daňových podvodů.

Dohoda je tak v tomto okamžiku pozastavena, soudkyně požádala obě strany o její doplnění. Už dříve přitom vyjádřila znepokojení nad tím, že se spojuje dohoda o přiznání k daňovým deliktům s dohodou ohledně držení zbraní. 

Žalobci ve středu uvedli, že syn současného amerického prezidenta nezvládl včas zaplatit až 1,5 milionu dolarů, které dlužil na daních. Navrhli proto podmínku jako součást dohody o vině a trestu. 

Podle amerických médií jde o nečekaný vývoj v případu, který zřejmě nepotěší Joea Bidena. Osmdesátiletý politik hodlá v příštím roce obhajovat post prezidenta jako kandidát Demokratické strany, přičemž kampaň se už pomalu rozjíždí. Kauza jeho syna Huntera mu v jejím průběhu může jen přitížit. 

Související

Více souvisejících

Hunter Biden soudy USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 26 minutami

Aktualizováno před 34 minutami

Aktualizováno před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy