Park hrůzy v centru Berlína plný sexu a násilí. Vedení města si neví se „Sherwoodem“ rady

Park strachu. Takou přezdívku si vysloužil park Görlitzer, hlavní rekreační zelená plocha v berlínské čtvrti Kreuzberg, píše web deníku Bild. Frankfurt nad Mohanem zase není schopen vyřešit zoufalou situaci ve čtvrti rozkládající se kolem vlakového nádraží. Plných 53 hektarů strachu.

Od ledna do konce června se park stal dějištěm osmi znásilnění a třinácti dalších sexuálních trestných činů. Drogy se zde mohou koupit v kteroukoliv denní i noční hodinu, s přepadením a okradením musí počítat každý, kdo místem prochází, píše deník Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Máme toho plné zuby, rozčílili se zaměstnanci koupaliště a popsali dennodenní útoky

K poslednímu dramatu, které se v parku stalo 21. června, policie odmítala sdělit informace. Ten den brzo ráno byl drogovými dealery přepaden a okraden pár mladých lidí. Muže brutálně zmlátili a musel přihlížet tomu, jak pachatelé znásilňovali jeho přítelkyni. Ve čtvrtek policie oznámila, že byl zatčen a skončil ve vazbě dvaadvacetiletý Somálec, další zatčení budou následovat, píše web news.de.

Navzdory jeho pověsti do parku chodí matky s dětmi na hřiště, jedno z mála, které se v lokalitě nachází. „Je nepsaným zákonem, že dealeři nechávají lidi s dětmi na pokoji. Když tu bydlíte a chodíte sem, už vás poznají, a budete mít od nich pokoj,“ řekla redaktorům Bildu jedna žena.

V turistických průvodcích se o parku Görlitzer píše jako o místu, kde lze bez problémů sehnat jakékoliv drogy v kteroukoliv denní i noční hodinu. A s tím souvisejí i brutální bitky mezi dealery a drogově závislými.

Podobným místem strachu je i oblast kolem nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem. Pokud turista dorazí do největšího hesenského města vlakem a chce se dostat ať už do bankovní čtvrtinnebo do centra starého města, které bylo opraveno za stovky milionů eur, musí projít nádražní čtvrtí. Je to přesně 53 hektarů strachu. Nejnebezpečnější a největší chudinskou oblastí v Německu, píše Bild.

Naprosto běžně se po ulici válí zfetovaní lidé. Když někdo zavolá záchranku, se sanitkou současně musí přijet policisté, aby chránili záchranáře. Stačí minuta a mohou se stát terčem brutálních útoků dalších narkomanů. „Tohle je tu naprosto běžné. Agresivita v ulicích prudce stoupá. Musíte počítat s tím, že někdo vytáhne nůž,“ popisuje bývalý šéf městské policie Günter Tauber.

Čtvrť vznikla výstavbou hlavního vlakového nádraží na přelomu století. Je postavena v americkém street stylu na šachovnicovém půdorysu. Ulice od severu k jihu jsou pojmenovány podle řek: Weserstraße, Elbestraße a Moselstraße. Ulice od západu na východ se nazývají Nidda, Taunus, Kaiser a Münchener Straße.

Slavné nevěstince jako Sex Inn, Eros Center nebo Red House se nacházejí na Taunusstraße. Dealeři drog se soustřeďují v Taunusstraße. „Většina dealerů pochází ze severní Afriky nebo jihovýchodní Evropy,“ popisuje Tauber. Rozpoznají se podle jeho slov snadno, mají tašku přes rameno a v ní drogy a zbraně. Nejvíce „jede“ crack a heroin, na vzestupu je i pervitin.

Na Kaiserstraße se scházejí extrémně agresivní gangy opilců, horní část Münchenerstraße je v rukou drobných kapsářů a zlodějů.

Podle policejních statistik se v oblasti stalo 2 739 krádeží, což je nárůst o 971 případů. Lidé by proto z hlediska bezpečnosti měli do centra dojet metrem, píše Bild.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Penny zavádí ekologický příplatek. Některé potraviny zdraží o 94 procent, Němce čeká šok

Tagy: