Tvrdý úder Ukrajinců: Rakety rozmetaly ruské jednotky, ukazují záběry. Padlo 200 vojáků

Americký raketomet HIMARS na společném cvičení filipínské a americké armády

Ukrajinská armáda zničila ruská vojska raketami HIMARS

Záběry z dronu ukazují několik skupin ruských vojáků, kteří se řadí ve výcvikovém táboře na ostrově Džarylhač u Černého moře a připravují se k boji. Ukrajinská armáda na ně vzápětí vyšle pět raket HIMARS. Při útoku mělo padnout až 200 mužů.

Ukrajinské Národní centrum odporu na svém Telegramu zveřejnilo záběry z útoku na ruský výcvikový tábor na ostrově Džarylhač u Černého moře, který leží zhruba 70 km jihovýchodně od města Cherson. Na videu pořízeném z dronu je vidět, jak se na pobřeží ostrova shromažďují skupiny ruských vojáků a připravují se k boji. Ukrajinská armáda na ně vyšle celkem pět amerických raket HIMARS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry brutálního střetu u Bachmutu. Ukrajinský voják se nevzdal ani se zakrvácenou rukou

Někteří ruští vojáci se sice po dopadu prvních raket snažili schovat mezi stromy, v tu chvíli ale dopadla další z raket a na záběrech je vidět obrovská exploze. „Díky informacím, které poskytlo ‚podzemí‘ na dočasně obsazeném území, byly zlikvidovány desítky okupantů a nepřátelské vybavení,“ uvedlo Národní centrum odporu na svém webu s tím, že ztráty mezi příslušníky ruských okupačních sil se upřesňují. Podle britského webu Express ale mohlo být vyřazeno z boje až 200 ruských vojáků.

Americký Institut pro studium války (ISW) uvedl, že ukrajinské armádě měli informace o umístění výcvikového tábora poskytnout ukrajinští občané. „Ruská vojska nedávno zřídila tábor, aby ruským silám poskytla čas na obnovu a zvýšení úrovně výcviku vojsk,“ uvedl ISW ve své zprávě.

Tagy:
válka armáda Ukrajina Rusko Černé moře HIMARS Institut pro studium války