VIDEO: Mountfield končí, Sparta slaví semifinále! Zlín srazil Kometu

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Možná se to nečekalo, ale už po čtyřech zápasech je v cíli série čtvrtfinále ČP play off mezi Spartou a Mountfieldem. Hokejisté Hradce neuhráli ani zápas, v tom čtvrtém se sice drželi statečně a dvakrát srovnali náskok Pražanů, jenže v 55. minutě proměnil trestné střílení Kumstát a poslal Spartu do semifinále. Mnohem dramatičtější je soupeření mezi Zlínem a Kometou: loňský mistr tentokrát soka doma přejel a v sérii je to tudíž nerozhodně 2:2.

Marná snaha Mountfieldu. Sparta vyhrála i počtvrté

Před startem série se předpokládal mnohem vyrovnanější průběh, nicméně odhady se vůbec nenaplnily. K postupu do semifinále bylo zapotřebí jen čtyř duelů, všechny vyhrála Sparta a rychlostí blesku srazila čáru postupu. Východočeši před čtvrtou bitvou sršeli odhodláním, trenér Draisaitl poprvé nasadil brankáře Kantora, jenže domácí na začátku znovu ztráceli. Na trefy Buchteleho a Mikuše odpověděli Tvrdík se Šimánkem, ve druhém dějství udržel naději na úspěch pro změnu Valcourt. Když se v závěru zdálo, že by mohlo dojít na prodloužení, rozhodl z trestného střílení Kumstát. Jeho gól z 56. minuty rozhodl - hosty poslal za postupem, pro Mountfield končí letošní vyřazovací boje zklamáním.

Peter Draisaitl (trenér Hradce Králové): "V průběhu série jsme se zlepšovali. Myslím, že nakonec se malinko větší individuální kvalita Sparty projevila. Můžeme mluvit o přesilovkách sem a tam, ale měli jsme přesně tolik šancí jako Sparta, a tam se přece jenom ty individuality ukážou. Mrzí mě hlavně první zápas. Kdybychom tam hráli třeba podobně jako dneska, možná bychom si z Prahy mohli přivézt bod a dalo by se s tím dělat malinko víc. Nicméně Sparta byla dobře připravená, dobře koučovaná a sérii zaslouženě vyhrála. Nezbývá nám než jí pogratulovat a přejeme všechno nejlepší v dalším průběhu play off.“

Josef Jandač (trenér Sparty): "Myslím, že o výsledku utkání zase rozhodl nástup. Vedli jsme 2:0 a v utkání jsme neprohrávali. Věděli jsme, že soupeř do toho dá všechno. Bylo to bojovné utkání, kluci ho ale ubojovali a díky tomu jsme vyhráli takhle rychle. Nechci říct hladce, ale rychle. 4:0 na zápasy je pro nás super, teď si odpočineme a připravíme na semifinále.“

MOUNTFIELD HK - HC SPARTA PRAHA 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Tvrdík (Červený, Dietz), 22. Šimánek (Knotek, Jank), 36. Valcourt (Kopta, Troliga) - 9. Buchtele (Réway, Pilař), 10. Mikuš (Rolinek, Kumstát), 26. Forman (Ďaloga), 56. Kumstát 
Rozhodčí: Pešina, Šír - Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 5:5, navíc Kukumberg (Mountfield na 10 minut a do konce utkání, Forman (Sparta) na 10 minut..
Využití: 1:2.
Střely na branku: 30:15.
Diváci: 5926.
Nejlepší hráči: Michal Tvrdík - Juraj Mikuš.
Konečný stav série: 0:4.
Mountfield HK: Kantor - Pláněk, Vydarený, Čáp, Jank, Dietz, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Knotek - Vantuch, Kukumberg, Červený - Valcourt, Troliga, Kopta. Trenéři: Draisaitl a J. Kučera.
HC Sparta Praha: Novotný - Ďaloga, Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Vondrka - Forman, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Zlínská smršť zlomila Kometu, v sérii je vyrovnáno

Čtyři utkání, po dvou výhrách na každé straně. Repríza loňského finále play off je zatím na ostří nože. Vypjatá a urputná, podle všeho bude také dlouhá. Před čtvrtým zápasem na tom byli lépe Brňané, jenže druhý duel ve svém prostředí proměnili ve vítězství obhájci titulu a série tudíž startuje od nuly. Zlínské bojovníky uklidnil vedoucí gól Ondráčka, jenž v elitní Čajánkově formaci nahradil Svobodu. Ve druhé třetině pak domácí předvedli ničivou vichřici - Čiliaka postupně překonali Svoboda, Kubiš a Vlach, načež slovenský gólman pustil do klece kolegu Faltra. Za stavu 4:0 by málokdo tušil komplikace, ovšem hosté zabrali a v závěru utkání hodně zlobili. Ale Zlín si díky vybudovanému náskoku nakonec výhru pohlídal.

Juraj Jurík (asistent trenéra Zlína): "Dneska jsme podali asi trošku lepší výkon než včera. Víc jsme bruslili a s trochou štěstí v koncovce jsme ten zápas zvládli. Jsme rádi, že je to 2:2.“

Vladimír Kýhos (trenér Komety Brno): "Věděli jsme, že Zlín je ve stejné situaci, jako jsme my byli ve druhém zápase, což je pro mužstvo psychicky docela náročné, protože ví, že musí vyhrát. Dnes byl na tom tak Zlín. My jsme na to hráče připravovali, říkali jsme jim, že do toho půjdou úplně jinak než včera. Bylo to i tím, že Zlín neměl včera takový pohyb jako dnes. Byl to od nich úplně odlišný výkon. Byli tak o padesát procent lepší. Největší problém byl, že jsme si mysleli, že budeme hrát stejný hokej jako včera, což bohužel nešlo. Zlín nás víceméně přetlačil ve všech směrech. Včera, když jsem chválil celé mužstvo, tak dnes můžu pochválit jen Leoše Čermáka a Honzu Káňu. Ostatní hráči jsou zklamání. Takto se v play off nebojuje, takto si to nepředstavuji. Musíme se na to podívat a říct si, kdo chce hrát play off, a kdo nechce hrát play off."

PSG ZLÍN - HC KOMETA BRNO 5:3 (1:0, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Ondráček (Leška, Čajánek), 26. Svoboda (A. Holík), 33. Kubiš (Leška, Urbanec), 36. Vlach (P. Holík), 43. Ondráček (Marušák, Čajánek) - 37. Mrázek, 40. Němec (Ton), 55. Káňa (Ptáček, Malec)
Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Bláha, Špůr.
Vyloučení: 11:8.
Bez využití.
Střely na branku: 33:28.
Diváci: 6510.
Nejlepší hráči: Jiří Ondráček - Petr Mrázek.
Stav série: 2:2.
PSG Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, A. Holík, Žižka, Urbanec, Kotvan - Ondráček, Čajánek, Veselý - P. Holík, Vlach, Říčka - J. Svoboda, Leška, Kubiš - Okál, Sedláček Köhler. Trenéři: Vlach, Jurík a Hrazdira.
HC Kometa Brno: Čiliak (36. Falter) - Ptáček, Kováčik, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - Mrázek, Čermík, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Další program čtvrtfinále ČP play off TELH

Úterý 17. března – 3. zápasy:

17:30 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec
17:20 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Středa 18. března – 4. zápasy:

17:10 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)
18:00 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VERVA Litvínov

Čtvrtek 19. března – 5. zápas:

17:20 HC Kometa Brno – PSG Zlín (ČT Sport)

Pátek 20. března – případné 5. zápasy:

17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
17:30 HC VERVA Litvínov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Sobota 21. března – případný 6. zápas:

15:30 PSG Zlín – HC Kometa Brno

Neděle 22. března – případné 6. zápasy:

17:30 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec
17:00 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VERVA Litvínov

Pondělí 23. března – případný 7. zápas:

18:00 HC Kometa Brno – PSG Zlín

Úterý 24. března – případné 7. zápasy:

17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
17:30 HC VERVA Litvínov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Semifinále odstartuje 26. března a finále se bude hrát od 11. dubna, přičemž případný rozhodující sedmý zápas se uskuteční 23. dubna 2015.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz