Hradecký kat Kumstát: Nejkrásnější pocity! Tak rychle jsme to nečekali

Foto: Pavel Draslar, hcsparta.cz

16. března 2015, 22:35

Martin Voltr

Málokdo mohl tušit, že o prvním semifinalistovi se rozhodne v nejkratším možném termínu. Ale Sparta to dokázala! Čtyři zápasy jí stačily na vyřazení Hradce Králové, který jí byl třikrát rovnocenným souputníkem, ale své fanoušky ani jednou potěšit nedokázal. Když už se zdálo, že čtvrtá bitva půjde do prodloužení, uťal ji vítězným gólem z trestného střílení Petr Kumstát.

Do konce zápasu chybělo necelých pět minut, Hradec měl mírně navrch. Ale pak přišla ztráta puku, Kumstát našlápl středem a po Jankově hákování dostal šanci číslo dva. A nezaváhal! „Byla to obrovská radost. Podíval jsem se na hodiny, ještě zbývaly asi čtyři a půl minuty. Říkal jsem si, že to už musíme urvat,“ líčí sparťanská věž. Zakončení mezi betony Pavla Kantora jí vyšlo možná trochu se štěstím – ale vyšlo. „Bylo to chtěné. Chtěl jsem udělat dlouhou kličku do forhendu a zasunout mezi nohy, puk mi sice sjel, ale stejně se mi to povedlo.“

Nápor Mountfieldu už k vyrovnání nestačil, a tak Sparta urvala nejcennější výhru série. A hlavně tu poslední. „Nejkrásnější pocity! Ale tím to nekončí, jedeme dál,“ hlásí Kumstát s odhodláním. Ve čtvrtém zápase domácí přestříleli favorita 30:15, jenže i to mu bylo málo platné.

„Filip Novotný? Celou sérii nás držel, Hradec si na něm vylámal zuby. Gólmani určitě rozhodli.“

„Do útoku jsme tentokrát nic moc neměli. Hradec byl urputnější a napadal nás, takže jsme se spíš bránili. Dost puků lítalo kolem naší brány,“ ví sparťanský útočník. Vyhecované souboje vydržely z předchozích zápasů tak do půlky poslední bitvy, pak už si každý spíše rozmýšlel, do kterého souboje půjde. „Oběma týmům už docházely síly. A na naši stranu se přiklonilo štěstí,“ hlásí Kumstát.

Resumé? 4:0 pro Spartu. Pražané šli do série jako favorit, ale takový průběh si asi nepředstavovali ani v těch nejlepších snech. „Jsme rádi, že jsme to ukončili v nejkratším možném termínu. Před sérií jsme to nikdo nečekali! Čekali jsme, že bude dlouhá,“ říká jasně sparťanská šestačtyřicítka.

Zatímco hradeckým hokejistům sezona skončila, Pražané jdou dál. Ale pauzu si taky užijí celkem dlouhou – vždyť semifinále startuje až za deset dní. „Teď po zápase asi jeden, dva dny volna dostaneme. Ale to nám řeknou až trenéři.“ Na druhou stranu, už několikrát se ukázalo, že přestávka nemusí být to pravé. „Teď už bylo vidět, jak nás předchozí zápas stál hrozně moc sil. Byl to zápas jak hrom a pak už nebyla moc síla na dohrávání a šarvátky. Odpočineme si, dobře potrénujeme a půjdeme na semifinále,“ burcuje útočník.

A Sparta tam půjde už s jasnou gólmanskou jedničkou. Jaká změna! Brankářský post vzbuzoval před play off v Holešovicích tiché, leč velké pochybnosti, ale ty Filip Novotný rázně rozmetal. „Celou sérii nás držel, Hradec si na něm vylámal zuby. Gólmani určitě rozhodli,“ myslí si Petr Kumstát. Hradec byl ve třech případech střelecky aktivnější, jenže Kacetl ani Kantor nedokázali vychytat vítězství.

Bez Kumstáta by to hráči s velkým S na prsou taky neměli snadné. Doma bodově mlčel, ale v Hradci dal za dva zápasy tři góly a navrch přidal jednu asistenci. „Neřešil bych, jestli dá někdo gól nebo zblokuje střelu. Každý jsme do toho dávali to, co jsme chtěli. Hlavně jsme hráli jako tým! Střídačka žila jako jeden celek, i to nám strašně pomáhalo,“ kvituje Petr Kumstát.

Sestřih 4. čtvrtfinále Hradec Králové – Sparta

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz