Vyberte možnost Stránka

Jak správně balit jídlo? Do k tomu určených gastro obalů!

Jak správně balit jídlo? Do k tomu určených gastro obalů!
Rate this post

Provozujete restauraci a jídla svým zákazníkům rozvážíte přímo domů či kamkoliv si objednají? Nebo obyčejný kiosek, který má v nabídce i tzv. jídla s sebou? Která si mohou odnést a zkonzumovat na jiném místě? V tom případě byste jim ho měli dobře zabalit. Jak a do čeho?

Problémem určitých potravin je, že rychle podléhají zkáze. Tomu lze předejít, jak jejich uchováváním v adekvátních teplotách, tak i správným balením. Jak by mělo vypadat?

Obsah článku

Do čeho co zabalit?

Způsob balení potravin v první řadě závisí na jejich charakteru. Jiný obal vyžaduje trvanlivá potravina, jiný ta teplá či naopak mražená. Potraviny v každém případě uchovají v bezpečí k tomu určené gastro obaly. Ty by měly nejenom danou potravinu dobře zabalit, ale také by neměly zatěžovat životní prostředí. Svou pozornost tedy pokud možno zaměřte na produkty snadno rozložitelné a tím pádem i kompostovatelné. Plastu má planeta už dost.

Co to jsou gastro obaly?

Pojmem gastro obaly se rozumí v podstatě jakýkoliv obalový materiál sloužící k převozu a skladování pokrmů a jídel různých druhů. Nabízí se univerzální krabičky na jídlo, papírové i vakuové sáčky, praktické boxy i fólie. Jaký obalový materiál zvolit?

Krabičky z cukrové třtiny

Jedním z nejuniverzálnějších gastro obalů, který pojme většinu jídel, je krabička na jídlo. Je ale krabička a krabička. Například na e-shopu Packandcare.cz, který se na prodej ekologického obalového materiálu přímo specializuje, jsou k sehnání ty klasicky uzavíratelné, papírové menu boxy i dvoudílné boxy. Stejně jako boxy na burgery kelímky na hranolky. Všechny vyrobené z plně rozložitelné cukrové třtiny. Vaše ekologické svědomí volbou tohoto obalového materiálu tedy může zůstat čisté jako padlý sníh.

Papírové sáčky

Dalším praktickým obalem je sáček, do kterého se snadno a rychle zabalí svačina, ovoce, zelenina i bylinky. Místo mikrotenových ale upřednostňujte spíše recyklovatelné papírové. Prodáváte pečivo? V tom případě pro vás budou ideální sáčky s okénko. Nabízíte kávu či ořechy? Pak vám přijdou vhod uzavíratelné doypacky. Pro balení teplých pokrmů jsou vhodné termo sáčky a pro balení jídel určených pro okamžitou spotřebu jsou přímo určené jednorázové kapsy. Na zmíněném e-shopu Packandcare.cz ale najdete také hnědé dárkové sáčky, stejně jako sáčky vakuové a s křížovým dnem.

Boxy na jídlo

Pro transport hotových jídel jsou ideální boxy na jídlo. Ty jsou k sehnání v různých velikostech i tvarech, ať již se jedná o rozkládací burger boxy, dvoudílné menu boxy nebo úložné krabičky na dezerty. V nabídce ale najdete i kelímky na hranolky popcorn. Stejně jako dortové krabice.

Nejenom pro gastro podniky

Gastro obaly samozřejmě nevyužijí jen a pouze provozovatelé gastro zařízení, ale i jejich klienti, tedy my všichni. Většinou je už dávno používáme. Zřejmě si svačinu jen tak nehodíte do tašky, ale zabalíte do ubrousku a vložíte do svačinového boxu adekvátní velikosti. A právě vám e-shop Packandcare.cz může rozšířit obzory a ukázat, že zkrátka existují ještě jiné možnosti.

O autorovi

redaktor

O všem možném pro Vás píše tým z internetového magazínu www.muzskystyl.cz

O nás

 

MužskýStyl.cz už od roku 2013 pravidelně přináší novinky ze světa pánské módy, oblékání, vztahů a žen, zdraví a sportu, dobrého jídla a pití, zábavy, bydlení, financí a další zajímavá témata, která každému správnému gentlemanovi nesmí uniknout. Mužský styl udává styl, trendy tak, abysme my chlapi šli s dobou, která se mění ze dne na den. Avšak my jdeme s dobou a nic nás nezastaví!






Chceš moderní hodinky s chytrými funkcemi? Stylové Apple Watch SE 2022 jsou tu pro tebe!

Styloví muži, potřebují občas vypadnout s partou a strávit volný víkend někde na chatě. Ideální příležitost na pánskou jízdu je podzimní vinobraní. Skvělou párty zažijete, když si najdete ubytování na Jižní Moravě v pěkném vinném sklípku, kde se dobře najíte, pobavíte a navíc otestujete kvalitní vínka při degustaci. Pokud vinobraní nestihnete, rezervujte si chaty na Silvestra, kde s partou oslavíte příchod nového roku a k tomu si v případě vhodných sněhových podmínek výborně zalyžujete.