Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

POCTA zosnulému Patejdlovi (†68): Speváčka prespievala hit Elánu... ROZPLAKALA celé publikum aj samú seba!

Zobraziť galériu (5)

BRATISLAVA - V sobotu celé Slovensko zasiahla mimoriadne smutná a šokujúca správa. Do neba odišiel famózny muzikant a člen skupiny Elán Vašo Patejdl (†68). Jeho nečakaný odchod zasiahol rodinu, blízkych, širokú verejnosť a tiež jeho kolegov. Medzi nimi aj speváčku a herečku Lenku LeRu Rakar, ktorá bola súčasťou elánovského muzikálu Ôsmy svetadiel, a tak mala tú česť s Vašom spolupracovať...

Legendárny muzikant podľahol zákernej rakovine. Jeho stav sa zhoršil v priebehu zopár týždňov. Podľa doterajších informácií od jeho blízkych si bol vedomý toho, že zomiera. O jeho trápení však širšia verejnosť ani mnohí jeho kolegova z brandže netušili, a práve preto ich jeho náhly skon absolútne šokoval.

Informáciu o Vašovej smrti zobrali všetci mimoriadne ťažko. A to, že Slovensko prišlo o hudobnú ikonu, zasiahlo aj speváčku Lenku LeRu Rakar. 

Lera 11 prikázanie (Zdroj: Topky.sk)

Tá v osudný deň spoločne so svojou kapelou odohrala koncert v Trebaticiach. S Vašom Patejdlom spolupracovali na muzikáli Ôsmy svetadiel, a preto sa rozhodla vzdať mu hold prostredníctvom prespievanej piesne Jedenáste prikázanie od kapely Elán. Už počas prvých momentov, keď diváci započuli tóny známeho hitu, nedokázali sa udržať, začali spievať a v očiach sa im leskli slzy. A tie nedokázala zadržať ani samotná speváčka, ktorá si za svoj precítený výkon od publika vyslúžila búrlivý potlesk. 

„Správa o smrti hudobného velikána ma nesmierne zasiahla. V ten deň sme mali naplánovaný koncert na hodoch v Trebaticiach a ako prídavok sme úplne spontánne s mojím violončelistom Slavomírom Repaským na počesť Vaša Patejdla zahrali pesničku, ktorá je pre mňa veľmi zásadná. Možno aj stokrát som ju spievala v populárnom muzikáli Ôsmy svetadiel počas niekoľkých rokov, keď sme tento hitmuzikál s pesničkami Elánu hrali v divadle Nová scéna,” povedala pre Topky.sk LeRa.

POCTA zosnulému Patejdlovi (†68):
Zobraziť galériu (5)

Po informácii o skone hudobníka zburcovala svoju kapelu. „Pôvodne to bolo v muzikáli dueto, takže takto improvizovane to bola celkom výzva. Zvlášť po našom metalovo-rockovom koncerte,” uviedla speváčka, ktorá počas vystúpenia nedokázala skryť nával smútku a dojatia.

„Trochu ma pri spievaní zlomili emócie a tiež neuveriteľná atmosféra, keď si so mnou spievali dojatí ľudia v hľadisku. Silný moment. Som vďačná, že patrím medzi tých spevákov, ktorí mali možnosť a česť s týmto jedinečným človekom spolupracovať. Náhle odchádza mnoho skvelých ľudí a v poslednom období je toho akosi príliš veľa. Vašo bol však len jeden. A jeho tvorba tu s nami ostane navždy,” dodala LeRa. Jej vzdanie holdu zosnulej ikone si môžete pozrieť vo videu vyššie. 

POCTA zosnulému Patejdlovi (†68):
Zobraziť galériu (5)

Viac o téme: LeRaVašo Patejdl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu