Mikyska získal na MS v letním biatlonu stříbro v supersprintu

foto Tomáš Mikyska z ČR při střelbě vestoje na mistrovství světa v biatlonu na kolečkových lyžích, 29. srpna 2021.

Osrblie (Slovensko) - Tomáš Mikyska získal na mistrovství světa v letním biatlonu v Osrblie stříbro v supersprintu. V závodě žen na kolečkových lyžích byla na Slovensku šestá Tereza Voborníková, česká jednička Markéta Davidová obsadila osmou pozici.

Mikyska zastoupil olympijského medailistu Michala Krčmáře, jenž na MS po virové infekci nestartuje, a získal na šampionátu první českou medaili. V průběhu celého závodu byl ve hře o zlato a na poslední, čtvrtou střelbu přijel společně s Andrejsem Rastorgujevsem. Na rozdíl od pětatřicetiletého Lotyše český reprezentant jednou chyboval a ztrátu z trestného kola už nedohnal.

"Jsem spokojený, škoda teda té poslední rány, ta mě mrzí. Snažil jsem se Andrejse sjet, ale už jsem toho měl docela dost. Přišlo mi, že nemůžu zrychlit, takže jsem byl hlavně rád, že jsem za sebou udržel Ukrajince," řekl České televizi Mikyska. Třetí za třiadvacetiletým českým reprezentantem skončil Arťom Tyščenko. Do elitní desítky se vešel ještě osmý Mikuláš Karlík.

Voborníková dojela s třemi chybami na šestém místě s půlminutovou ztrátou za vítěznou Němkou Marion Wiesensarterovou. O pět sekund za sebou nechala Davidovou, kterou o lepší výsledek připravilo pět trestných kol. Devátá byla Tereza Vinklárková a jedenáctá Lucie Charvátová.

"Udělala jsem si z toho trošku stíhačku. Pro mě to byl první ostrý test v létě. Ale před dvěma týdny jsem spadla na kolečkových lyžích, tak mám radost, že jsem překonala strach, se kterým se od té doby potýkám," řekla na svazovém webu Voborníková. "Je jasné, že za pět je moc. S tím samozřejmě spokojená nejsem. Musím přiznat, že letos se střelbou trochu bojuju, a potřebuju tyhle závody využít k tomu, abych se srovnala," přidala Davidová.

O víkendu se na MS pojedou sprinty a závody s hromadným startem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 4.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je sobota 4. května 2024

Očekáváme v 03:00 12°C

Celá předpověď