Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pri výbuchu v uhoľnej bani v provincii Šen-si zomrelo 11 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Jedenásť ľudí zahynulo pri výbuchu v uhoľnej bani v čínskej provincii Šen-si. Uviedla to v utorok čínska štátna televízia CCTV s odvolaním na miestne úrady, informuje agentúra AFP.

K výbuchu došlo v pondelok o 20.26 h miestneho času v uhoľnej bani neďaleko mesta Jen-an, priblížila CCTV. V bani vtedy bolo približne 90 ľudí, z nich deviati uviazli v podzemí a v utorok ráno boli "nájdení bez známok života". Ďalšie dve osoby, ktorým sa podarilo z bane dostať, podľahli vážnym zraneniam, dodala čínska televízia. Ďalších 11 ľudí podľa CCTV hospitalizovali s "ľahkými zraneniami" a ich stav je stabilizovaný. Príčina explózie je predmetom vyšetrovania.

Viacero nehôd so smrteľnými následkami 

Bezpečnosť v čínskych baniach sa v posledných desaťročiach zlepšila podobne ako mediálne pokrytie banských nešťastí v tejto krajine, z ktorých mnohé boli kedysi prehliadané, konštatuje AFP. I napriek tomu Čína v uplynulých mesiacoch zaznamenala viacero nehôd so smrteľnými následkami v priemysle a stavebníctve, najmä ako dôsledok nedostatočných bezpečnostných predpisov. Pri februárovom zrútení sa povrchovej uhoľnej bane na severe Číny v Autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko zahynulo 53 ľudí.

Viac o téme: Uhoľná baňaČínaVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu