Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ďalšia nebezpečná výzva na internete: Mladí ľudia vo veľkom konzumujú paracetamol, TOTO je cieľom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Internetom sa šíri ďalšia šialená výzva. Tínedžeri sa pretekajú, kto zje viac liekov proti bolesti. Situáciu už musí riešiť aj britská polícia, pretože mladiství sa cez sociálnu sieť dohodli, že vyrabujú jedno londýnske nákupné centrum.

Ako informuje britská stránka Independent, cieľom nebezpečnej výzvy, ktorá sa šírila v mestách Southampton a Londýn medzi mladistvými, bolo predávkovať sa paracetamolom. Kto potom zostane dlhšie v nemocnici, vyhráva. Situáciu riešila aj polícia, ktorá mala plné ruky práce.

archívne video

Ľudia by sa mali naučiť vracať nepoužité lieky naspäť do lekárne (Zdroj: TASR - Martina Kriková)

„Ten, kto zostane v nemocnici najdlhšie, vyhral. Je to neuveriteľne znepokojujúce. Vystavujú svoje mladé životy nebezpečenstvu," povedala policajtka Donna Jonesová.

Minulú stredu sa na Oxford Street konala masová akcia tínedžerov. Cez sociálné siete sa dohodli na vyrabovaní nákupného centra JD Sports. Polícia o tejto akcii vedela a jej príslušníci dav spacifikovali aj s pomocou obuškov. Zatkli najmenej päť ľudí a neskôr aj dvoch údajných vodcov akcie.

Zástupcovia stránky TikTok dávajú od všetkých udalostí. Podľa nich sa na ich platforme žiadne podobné vido s výzvou na rabovanie a predávkovanie paracetamolom neobjavilo. „Máme viac ako 40 000 pracovníkov starajúcich sa o bezpečnosť na TikToku. Ak nájdeme obsah tohto druhu, odstránime ho a uvedomíme orgány činné v trestnom konaní,“ povedal hovorca spoločnosti.

Viac o téme: VýzvaMladistvíPredávkovanieParacetamolVeľká BritániaTikTok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu