Vycházející taneční hvězda kamarádí s Putinem. Kdo je Varvara, nejmladší miliardářka z Ruska?

Nejmladší miliardářkou v Rusku je v současnosti Varvara Skochová. V jednadvaceti letech má jmění ve výši zhruba 2,3 miliardy eur. Otci pomáhá v podnikání a je také nadanou tanečnicí latinskoamerických rytmů, píše web deníku Bild

Otec mladé miliardářky Andrej Skoch je považován za Putinova přítele. Oligarcha, jehož jmění pochází z hornictví, vlastní ocelárnu a zároveň je akcionářem investičního konglomerátu. Řada médií upozorňovala na Skochovy vazby na organizovaný zločin, na takzvanou solncevskou mafii. USA na něj již v roce 2018 uvalily sankce za „dlouhodobé vazby na ruské, organizované zločinecké skupiny“, píše web superyachtfan.com.

ČTĚTE TAKÉ: Rusko přišlo o dalšího miliardáře. Bývalý sovětský šampion v cyklistice se zřekl občanství

Varvara je jedním z jeho deseti dětí a svému otci pomáhá v jeho podnikatelských aktivitách. Kvůli vazbám na Putina je od začátku invaze na Ukrajinu vystavena sankcím. To ale krásce nebrání v tom, aby se objevovala na extravagantních večírcích nebo na svůj Facebook nedávala fotografie ze zahraničních cest, píše web deníku Bild.

Po jejím boku se většinou objevuje pětadvacetiletý Jevgenij Manturov, syn ruského vicepremiéra Denise Manturova, který hraje klíčovou roli ve správě okupovaných území Ukrajiny.

Varvara a Jevgenij během posledních dvou let trávili lyžařské dovolené ve Švýcarsku či na Seychelách.

Velkou zálibou Varvary je tanec. V latinskoamerických tancích získala řadu ocenění a jedna z mezinárodních porot ji a jejího tanečního partnera nazvala  „vycházejícími hvězdami“ tanečního parketu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Unikátní vlak ruského prezidenta Vladimira Putina

Tagy:
Vladimir Putin Ukrajina miliardář Rusko oligarcha ruská invaze na Ukrajinu Varvara Skochová