Zemřel Mohamed Al-Fayed, bylo mu 94 let. Jeho syn Dodi byl partnerem princezny Diany

Ve věku 94 let zemřel v Británii usazený miliardář egyptského původu Mohamed Al-Fayed, který dříve vlastnil například obchodní dům Harrods nebo fotbalový klub Fulham. Informovala o tom v pátek agentura AP. Al-Fayedův syn Dodi byl partnerem princezny Diany a zahynul spolu s ní při automobilové nehodě v Paříži v roce 1997.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mohamed Al-Fayed

Al-Fayed zemřel ve středu na svém sídle v anglickém hrabství Surrey, uvedla rodina | Foto: Stephen Hird | Zdroj: Reuters

Rodina v pátek v prohlášení uvedla, že Al-Fayed zemřel ve středu. Podnikatel žil v posledních letech v ústraní na svém sídle v anglickém hrabství Surrey.

Uplynulo 25 let od smrti princezny Diany. ,Zemřela v hloupé a ošklivé nehodě,‘ popisuje policista

Číst článek

Al-Fayed se narodil v Egyptě, v roce 1966 se stal poradcem jednoho z nejbohatších mužů světa, brunejského sultána, a začal budovat vlastní podnikatelské impérium. Do Británie přesídlil v roce 1974, nikdy ale nezískal britské občanství.

Společně se svým bratrem koncem 70. let koupil známý pařížský hotel Ritz, v roce 1985 se pak stal vlastníkem londýnského obchodního domu Harrods.

Po úmrtí syna Dodiho Al-Fayed strávil léta tím, že zpochybňoval okolnosti jeho smrtelné nehody. Tvrdil například, že princeznu Dianu a jeho syna zabila britská a francouzská tajná služba na pokyn královnina manžela, prince Philipa, a ve spolupráci s řidičem Henrim Paulem, který ale při nehodě také zahynul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme