V Dotě 2 hráčům se smurf účty šmorůvky nepokvetou. Valve jich zabanovalo 90 000
i Zdroj: Valve
DotA 2 Novinka V Dotě 2 hráčům se smurf účty šmorůvky nepokvetou. Valve jich zabanovalo 90 000

V Dotě 2 hráčům se smurf účty šmorůvky nepokvetou. Valve jich zabanovalo 90 000

Jakub Trebichavský

Jakub Trebichavský

1. 9. 2023 21:30

Vývojáři Doty 2 tvrdě zakročili proti takzvanému smurfování - zakládání alternativních herních účtů zkušenými hráči. Zabanováno jimi bylo až 90 000 takových účtů.

Reklama

  • Valve sdílí zprávu o zásahu proti smurf účtům v Dotě 2
  • Společnost jich zabanovala 90 000
  • Vytyčuje další plány a opatření pro boj s nekalou aktivitou hráčů

"Jak jsme vyšmoulili smurfy". Takový titulek nese zpráva na oficiálních webových stránkách Doty 2. Vývojáři z amerického Valve v ní popisují kroky, které podstoupili ve snaze potlačit ve hře smurfování. To spočívá v zakládání alternativních herních účtů ke snížení vlastního MMR (Matchmaking Rating). V důsledku toho zkušený hráč může být postaven proti naprostým nováčkům a kazit jim (často i záměrně) zážitek ze hry.

Valve se chlubí bohatým úlovkem až 90 000 takových účtů, což je rozhodně impozantní suma. Je ale nutné také vzít v potaz obrovskou škálu hry. Jen průměrných aktivních hráčů má Dota 2 každý měsíc pravidelně nad 400 000. Tato kolosální hodnota samozřejmě ani zdaleka nevypovídá o všech hráčích, kteří si Dotu během měsíce zahrají v různých intervalech. Některé odhady vypovídají až o 15 milionech unikátních uživatelů za měsíc. Zátah Valve by v takovém případě neovlivnil ani 1% aktivních hráčů. 

Zpráva se dále zabývá spárováním smurf účtů s účty hlavními. Ty prý byly u všech provinilců vypátrány a do budoucna budou (stejně jako jakékoliv nové účty) po odhalení při činu vystaveny určitým postihům také. Těmi může být dočasné snížení skóre chování, ale i permanentní ban. Je otázkou, zda soukromá očka ve Valve skutečně všechny vystopovala, anebo se jedná jen o chytrou zastrašovací taktiku. V každém případě by tento krok ale měl případné “šmouly” do budoucna od podobných nápadů odradit.

V závěru zprávy Valve vyzdvihá fair play a vyzývá hráče, aby neváhali smurf účty nahlásit, když na ně narazí. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama