Liga mistrů nabídne duel Bayernu s Manchesterem United či PSG s Dortmundem a AC Milán

Fotbaloví fanoušci se mohou začít těšit na čím dál delší, ale především parádní podzimní večery. Ve čtvrtek v Monaku byla totiž rozlosována skupinová fáze nejprestižnější evropské soutěže nesoucí název Liga mistrů. V rámci ní dojde na několik velikých soubojů. Třeba do skupiny A byly k sobě vylosováni giganti Bayern Mnichov a Manchester United, se kterými si zahraje také přemožitel pražské Sparty z 3. předkola FC Kodaň, a třeba skupina F platí za skupinu smrti, když jsou v ní týmy Paris Saint Germain, Dortmundu, AC Milán a Newcastlu.

Co se pak týče úřadujícího šampiona Manchesteru City, ten byl vylosován do skupiny G, kde se utká s Lipskem, Crvenou Zvezdou Bělehrad a Young Boys Bern. Mimo jiné si tak svěřenci kouče Pepa Guardioly zopakují osmifinálový souboj z minulého ročníku s Lipskem, kdy nejprve sice tyto týmy spolu remizovaly 1:1, ale v odvetě pak Haaland a spol. vyhráli vysoko 7:0.

To soupeř Citizens z posledního finále Inter Milán si zase zahraje ve skupině D se Salburkem, San Sebastianem a Benfikou Lisabon, za kterou nyní hraje exslávista David Jurásek. V již zmiňované skupiny F se kromě gigantů PSG, Dortmundu a AC Milán objeví i Newcastle, který si milionářskou soutěž zahraje po dlouhých 21 letech.

Z českého pohledu bude určitě zajímavé sledovat jednak skupinu C, kde se nachází Union Berlín s Alexem Králem, jenž se utká vedle Realu Madrid a Neapole také s Bragou, kde působí další český legionář, náhradní brankář Lukáš Horníček. V „éčku“ je pak nizozemský Feyenoord, kam před pár dny přestoupil ze Slavie Ondřej Lingr. Ten se tak bude těšit na střetnutí s Atlétikem Madrid, Laziem Řím a Celtikem Glasgow.

Letošní ročník Ligy mistrů, který je posledním, ve kterém se bude hrát takováto skupinová fáze, si poprvé zahrají i belgické Antverpy. Ty se ve skupině H utkají nejen s Portem a Šachtarem Doněck, ale především s Barcelonou.

Dodejme, že první hrací den skupinové fáze Ligy mistrů 2023/24 je na programu v úterý 19. září.  

Los základních skupin Ligy mistrů:

Skupina A: Bayern Mnichov, Manchester United, FC Kodaň, Galatasaray Istanbul

Skupina B: FC Sevilla, Arsenal, PSV Eindhoven, Racing Lens

Skupina C: SSC Neapol, Real Madrid, SC Braga, Union Berlín

Skupina D: Benfica Lisabon, Inter Milán, RB Salcburk, Real Sociedad San Sebastian

Skupina E: Feyenoord Rotterdam, Atlético Madrid, Lazio Řím, Celtic Glasgow

Skupina F: Paris St. Germain, Borussia Dortmund, AC Milán, Newcastle United

Skupina G: Manchester City, RB Lipsko, Crvena zvezda Bělehrad, Young Boys Bern

Skupina H: FC Barcelona, FC Porto, Šachtar Doněck, Royal Antverpy

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy