VIDEO: Litvínov sahá po semifinále, Boleslav zaskočila Oceláře

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

17. března 2015, 19:47

Martin Voltr

Nad východními Čechami se stahují černá mračna. Den po vypadnutí hradeckého Mountfieldu získal suverénní Litvínov v sérii proti Pardubicím třetí bod, když na ledě soupeře vyhrál 3:1 a do semifinále extraligového play off mu zbývá poslední krok! Naopak ve druhé sérii se nováček z Mladé Boleslavi vzepjal a na domácí půdě složil třinecké Oceláře 5:2. Dokáže ve středu čtvrtfinálovou válku srovnat?

Dvě trefy Jánského, Pardubice krok od vyřazení

Na domácím ledě neměla Verva s Pardubicemi větší slitování a hokejisté z města perníku se nedokázali vzchopit ani doma. Do kolen je srazil hned samotný úvod, v 8. minutě totiž po gólech Petružálka s Jánským prohrávali už 0:2. Zkraje druhé části potrestal chybu jinak pozorné litvínovské obrany Sýkora, ale Peter Jánský pak svou další trefou vrátil hostům pohodlnější náskok, který až do konce nepustili. Pardubice tak ve čtvrtfinále ani tentokrát nedokázaly skórovat víc než jednou a ve středu už budou mít nůž na krku, pokud nechtějí dopadnout stejně neslavně jako jejich krajský rival.

Miloš Říha st. (trenér Pardubic): „O osudu utkání rozhodl náš katastrofální začátek. Litvínov se rychle ujal vedení a pak už si to v klidu pohlídal až do konce. Nedokážu si ten úvod vysvětlit, možná nás na začátku zabrzdilo rychlé oslabení a inkasovaný gól. Doma ale musíme každopádně předvádět úplně jiné výkony, chybělo nám nasazení a pohyb.“

Radim Rulík (trenér Litvínova): „Povedla se nám první třetina, ve které jsme byli produktivní. Ve druhé části nás soupeř zatlačil, ale naštěstí jsme to zvládli. Pardubice vstřelily kontaktní gól a pak hýřily aktivitou. Důležité bylo, že jsme dokázali ještě v té samé třetině zvýšit na dvougólový rozdíl. Ve třetí třetině jsme hráli tak, aby se soupeř nedostával do velkých šancí, a to se podařilo.“

HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE – HC VERVA LITVÍNOV 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Sýkora (Cetkovský) – 3. Petružálek (Hanzl, Kubát), 8. Jánský (Hübl, Pavelka), 36. Jánský (Kubát, Francouz).
Rozhodčí: Fraňo, Pešina – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 3:3.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 28:29.
Diváci: 8365.
Nejlepší hráči: Fraňo, Pešina – Hlavatý, Tošenovjan.
Stav série: 0:3.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Vejmelka – Zdráhal, Čáslava, Kolafa, Čutta, Benák, Havlík, Ščotka – Sýkora, Zohorna, Cetkovský – Tybor, Marcinko, Gašparovič – Radil, Nahodil, Starý – Poulíček, Venkrbec, Moučka. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
HC VERVA Litvínov: Francouz – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Štindl, Sklenička – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a Hořava.

Bruslaři snížili. Doma jsou k nezastavení!

Už v předkole dokázali Bruslaři stoprocentně využít domácí prostředí. A jakmile přepsali historii dalším postupem, upekli dalšího soupeře – toho nejsilnějšího! Třinec chtěl stejně jako Litvínov zabojovat o mečbol, do hry už poslal obránce Kleslu a útočníky Polanského s Adamským. V půlce prohrával o dva góly, poprvé ještě ztrátu dotáhl, jenže ve 38. minutě vrátil Boleslavi vedení svou druhou trefou Michal Bárta. Středočeši nakonec vyhráli 5:2, stav série snížili na 1:2 a ve středu se od nich dají na domácí půdě čekat další velké věci.

Marian Jelínek (asistent trenéra Ml. Boleslavi): "Myslím, že jsme viděli pěkný hokej, z obou stran ofenzivní, mělo to pohyb, přišlo vynikající publikum. Chtěl bych poděkovat divákům za perfektní kulisu a také týmu za předvedený výkon. Ceníme si tohoto vítězství, jsme spokojeni. Do půlnoci se radujeme, od půlnoci myslíme na čtvrté utkání."

Václav Varaďa (asistent trenéra Třince): "Samozřejmě jsme zklamaní, že nám tento zápas utekl. Nachystáme se na středeční odvetu. Věřím, že to z naší strany bude o něco lepší výkon a necháme na ledě všechno."

BK MLADÁ BOLESLAV – HC OCELÁŘI TŘINEC 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Robar (Mikulík, Klimenta), 27. Bárta (Robar, Ovčačík), 38. Bárta (Stříteský, Pacovský), 52. Látal (TS), 57. Klimenta (Broš, Kočí) – 32. Cienciala (Matuš, Rákos), 35. Hrňa (Klepiš, Ružička).
Rozhodčí: Šindler, Hejduk – Brejcha, Suchánek.
Vyloučení: 5:7.
Využití: 2:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 46:39.
Diváci: 4200 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Martin Růžička – Štefan Ružička.
Stav série: 1:2.
BK Mladá Boleslav: Růžička – Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, Čermák – Klimenta, Broš, Látal – Bárta, Výborný, Pacovský – Lenc, Musil, Hyka – Pabiška, Kašpařík, Mikulík. Trenéři: Výborný a Jelínek.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, Doudera, Foltýn, Hrabal – Hrňa, Klepiš, Ružička – Dravecký, Polanský, Adamský – Kovařčík, Plíhal, Žejdl – Cienciala, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Další program čtvrtfinále ČP play off TELH

Středa 18. března – 4. zápasy:

17:10 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)
18:00 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VERVA Litvínov

Čtvrtek 19. března – 5. zápas:

17:20 HC Kometa Brno – PSG Zlín (ČT Sport)

Pátek 20. března – případné 5. zápasy:

17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
17:30 HC VERVA Litvínov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Sobota 21. března – 6. zápas:

16:20 PSG Zlín – HC Kometa Brno (ČT Sport)

Neděle 22. března – případné 6. zápasy:

17:30 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec
17:00 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VERVA Litvínov

Pondělí 23. března – případný 7. zápas:

18:20 HC Kometa Brno – PSG Zlín (ČT Sport)

Úterý 24. března – případné 7. zápasy:

17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
17:30 HC VERVA Litvínov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Semifinále odstartuje 26. března a finále se bude hrát od 11. dubna, přičemž případný rozhodující sedmý zápas se uskuteční 23. dubna 2015.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz