Největší nebezpečí

Na světě existuje několik druhů zvířat, která jsou pro člověka i pro ostatní druhy zvířat skutečným ohrožením. Přestože některá z nich mohou působit mírumilovně a nevinně, skrývají v sobě schopnost způsobit vážné nebo smrtelné zranění. Která zvířata patří k těm nejvíce nebezpečným na světě? 

Možná vás to překvapí, ale jedním z těchto tvorů mohou být moskyti. Na první pohled malí tvorové jsou skutečným ohrožením především pro člověka. Důvodem je, že mají schopnost přenášet mnoho smrtelných nemocí, mezi které řadíme malárii, dengue horečku a Zika virus. Tyto nemoci postihují miliony lidí ročně a způsobují vážné zdravotní problémy a úmrtí.

Dalším druhem zvířat, který nás může ohrozit, jsou hroši. Přestože mohou na někoho působit klidně a mírumilovně, ve skutečnosti se jedná o nejagresivnější zvířata na africkém kontinentu. V případě, že se cítí ohrožení, neváhají zabíjet. 

Krokodýli jsou mistrní lovci disponující obrovskou sílou. Ve vodě je spatříte až v okamžiku, kdy jsou rozhodnutí zaútočit. Jsou také poměrně hbití. Krokodýli schopní rychle vyskočit z vody, aby lapili svou oběť. Právě tento druh zvířat je zodpovědný za mnoho útoků na lidi, zejména v oblastech, kde sdílíme prostředí s těmito predátory.

Jak dobře se vyznáte? 

Další nebezpečnou skupinou zvířat jsou bezesporu velké kočkovité šelmy. Lvi, tygři, levharti a jaguáři. Na první pohled krásná zvířata, která jsou skvělými a pro člověka nebezpečnými lovci. 

Pro více informací se podívejte na toto video: 

Zdroj: Youtube

Jejich síla a rychlost je ohromující, což je činí schopnými ulovit a zabít téměř jakoukoli velkou kořist, včetně lidí.

Ohrozit na životě nás mohou i některé druhy medúz. Mají jedovatá chapadla, schopná způsobit vážná popálení. Některé útoky mohou být dokonce smrtelné, pokud člověka postihnou ve větším množství.

Přesto je třeba si uvědomit, že mnoho z těchto zvířat není nebezpečných v případě, že se s nimi zachází s respektem a obezřetností. Většina útoků zvířat na lidi je způsobená v důsledku nevhodného lidského chování, zásahu do jejich přirozeného prostředí, nebo z důvodu obrany.

Kvíz: Nejnebezpečnější zvířata současnosti

Zdroje: www.abicko.cz, hobbio.cz, www.cksen.cz