Main Content

Jadon Sancho sa nepriamo pustil do trénera: Hviezda Manchestru United nebude ticho sedieť

pondelok, 4. september 2023 20:12 | Autor: TASR

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: Instagram Manchester United

Anglický futbalista Jadon Sancho sa označil za "obetného baránka" v spojitosti so svojou absenciou v nedeľňajšom zápase Manchestru United na pôde Arsenalu. Jeho tím prehral s "Gunners" 1:3 a tréner Erik ten Hag vysvetlil neprítomnosť 23-ročného hráča slabou formou na tréningoch.

"Čo sa týka Jadona, nevybrali sme ho pre formu na tréningoch. V Manchestri United musíte dosahovať každý deň určitú úroveň, potom môžete byť v prvej línii," citovala kormidelníka agentúra AFP. Jeho tím otvoril v nedeľu skóre a až do šiestej minúty nadstaveného času bol stav stretnutia 1:1.

Mladý krídelník nastúpil v úvodných troch dueloch Premier League ako náhradník a po nedeľňajšom stretnutí sa k situácii vyjadril na sociálanej sieti X, predtým známej ako Twitter. "Neverte prosím všetkému, čo čítate. Nedovolím, aby ľudia hovorili veci, ktoré nie sú pravda. Tento týždeň som mal dobré tréningy. Podľa mňa sú za tým iné dôvody, o ktorých nebudem bližšie hovoriť, už dlho som obetný baránok a nie je to fér," napísal Sancho.

Do United prišiel z Borussie Drotmund v roku 2021 za 73 miliónov libier a nikdy sa mu nepodarilo úplne adaptovať. V 82 zápasoch vo všetkých súťažiach strelil 12 gólov a jeho forma vyzerala nádejne po príchode Ten Haga. Zo zostavy však vypadol na konci októbra a vynechal aj MS v Katare. Predošlý ročník ukončil so siedmimi gólmi a troma asistenciami.