Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (6.9.): Nová pozícia Milana Jurčinu, problémy Matveia Mičkova i návrat do Ruska

streda, 6. september 2023 07:00 | Autor: Róbert Kalnický

Milan Jurčina
Milan Jurčina | zdroj: © TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Nová funkcia Milana Jurčinu

Bývalý slovenský hokejový reprezentant Milan Jurčina si našiel nové zamestnanie. Po konci profesionálnej kariéry sa dohodol na spolupráci v Bostone Bruins. V klube, v ktorom v minulosti hrával, bude pôsobiť na pozícii európskeho skauta. 40-ročný urastený obranca túto výzvu prijal a od ročníka 2023/2024 bude zarezávať na novom mieste.

Matvei Mičkov je problémom

Ruská hokejová vyrastajúca hviezda Matvei Mičkov má problémy. Viaceré médiá z Ruska totiž reportujú, že sedmička tohtoročného draftu si poriadne kazí meno v organizácii SKA Petrohrad. Kvôli jeho arogantnému správaniu sa ho chcú hokejisti armádneho klubu zbaviť. Podľa uniknutých informácií Mičkov kope do ležiacich spoluhráčov či počas tréningových jednotiek zákerne atakuje svojich spoluhráčov.

Anton Khudobin opúšťa zámorie

Navrát domov! Ruský hokejový brankár Anton Khudobin si našiel nového zamestnávateľa. V ročníku 2023/2024 bude skúsený 37-ročný gólman pôsobiť v Sokole Krasnojarsk, ktorý hrá v KHL. V uplynulej sezóne Khudobin pôsobil prevažne v AHL, kde obliekal dresy Texasu a Rockfordu. Jeden zápas odchytal aj v Chicagu Blackhawks.

Slováci v zámorí

Novinár Tomáš Prokop informoval o situácii Jaroslava Haláka a Tomáša Tatar. Ani jeden zo slovenských hráčov nemá platný kontrakt na nový ročník. Skúsený 38-ročný Halák sa už uplynul do zámoria, jeho o šesť rokov mladšieho kolegu čaká cesta za more počas tohto týždňa.

John Gibson zmenil svoje zmýšľanie

Odchod z organizácie Anaheimu Ducks bol spomínaný už viackrát. Americká hviezda však podľa posledných reportov zmenila svoje zmýšľanie a odchod zo slnečnej Kalifornie si rozmyslela. Podrobné informácie o jeho budúcnosti zatiaľ známe nie sú, avšak je vysoko pravdepodobné, že ostane v organizácii Káčerov.