Čeští tenisté si zahrají ve čtvrtfinále Davis Cupu, jistotu postupu jim zajistili Srbové

Čeští tenisté postoupili do listopadového čtvrtfinále Davisova poháru. Jistotu dala výběru kapitána Jaroslava Navrátila páteční výhra Srba Lasla Djereho, který porazil na tvrdém kurtu ve Valencii Španěla Alberta Ramose 6:4, 6:4 a poslal svůj tým do vedení 1:0. Domácí výběr přišel naopak o matematickou šanci, že by mohl v tabulce skupiny C předstihnout Česko na jednom ze dvou postupových míst.

Valencie (Španělsko) (Aktualizováno: 18:33 15. 9. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český daviscupový tým

Český daviscupový tým | Zdroj: Reuters

Češi si zajistili postup díky předchozím dvěma výhrám. Nejprve zdolali Śpanělsko bez hvězdného Carlose Alcaraze 3:0 a o den později si poradili stejným poměrem s Jižní Koreou.

Španělé se mohli v boji o postup s Českem udržet jen v případě, že by v pátek porazili Srbsko 3:0 a Srbové následně zdolali stejným poměrem Česko v sobotu.

Tenisté prošli v novém formátu Davisova poháru do čtvrtfinále poprvé. Před dvěma lety nestačili ve skupině na Velkou Británii a Francii. V letech 2012 a 2013 Davis Cup ještě v dřívějším formátu ovládli. Vyřazovací část se odehraje v Málaze od 21. do 26. listopadu.

Stoprocentní bilance

Češi dosud neprohráli na turnaji jediný zápas a ztratili jen tři sety. Ve dvouhrách vždy uspěli Tomáš Macháč s Jiřím Lehečkou, v deblu přidali další body Jakub Menšík s Adamem Pavláskem.

O udržení vítězné série a s největší pravděpodobností o triumf ve skupině C se Navrátilův výběr utká v sobotu se Srby, za které už hraje také čerstvý vítěz US Open a světová jednička Novak Djoković. Šestatřicetiletý rodák z Bělehradu v pátek čelí ve druhé dvouhře Španělu Alejandru Davidovichovi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme