Pokud chcete, aby byla vaše domácnost bez přítomnosti nepříjemných zápachů, nemusíte hned utrácet za drahé osvěžovače vzduchu. Raději vyzkoušejte ověřenou a fungující metodu s drobným pomocníkem se širokým spektrem využití. Běžná tableta do myčky toho totiž umí mnohem víc než jenom mýt nádobí. Za pár korun nejenže provoní prostor, ale i vyčistí a třeba i vypere. Jak tedy můžete tabletu využít a k čemu všemu se hodí?

Chcete znát pár tiků, jak využít v domácnosti tabletu do myčky? Podívejte se na toto video:

Zdroj: Youtube

Pohlcovač pachů

V případě, že vám v bytě zůstává nepříjemný odér, například po přípravě nedělního oběda či čehokoliv dalšího, a drží se v domácnosti několik dní, neváhejte ho odstranit pomocí tablety do myčky. Postup je naprosto jednoduchý a hlavně účinný. Nejprve naplňte větší hrnec zhruba do jedné čtvrtiny vodou a pak do přidejte tabletu. Nádobu ohřejte na plotýnce na mírném stupni teploty a nechte uvolňovat obsažené látky. Pohltí nejen nepříjemné zápachy, ale prostor bude zároveň i příjemně vonět, a to i několik dní.

Čistý sporák a hořáky či plotýnky

Pokud vám ulpěla na sporáku kdekoliv nežádoucí mastnota, dostanete ji pryč velice snadno a bez námahy také díky tabletě do myčky. Udělejte si z ní roztok v horké vodě a pomocí hadříku či jemné houbičky s ním nečistoty omyjte. Velice snadno vám půjdou odstranit. Jestliže potřebujete očistit špinavé hořáky, nejprve je opatrně vyjměte, a poté je do připraveného roztoku ponořte. Dle stupně znečištění je nechte ponořené klidně i do druhého dne. Nakonec je stačí opláchnout a řádně vysušit.

Konec mastným skvrnám

Nemůžete se zbavit mastných skvrn například z utěrek či pracovního oblečení? Právě s nimi hravě zatočí tablet do myčky. Zkuste do příští várky takového prádla použít k běžnému pracímu prášku dvě tablety a vyperte na odpovídající program. A bonus navíc? Tablety vyčistí dokonce i pračku, a ještě ji provoní. V případě, že se jedná o silně zažranou špínu, ještě před praním v pračce prádlo namočte do kyblíku s horkou vodou, ve které jste nechali rozpustit 1 až 2 tablety do myčky.

Čistá a voňavá toaleta

Stejně tak můžete ušetřit značnou sumu peněz za různé čističe WC. Zkuste další trik s tabletou do myčky. Večer, než půjdete spát, ji vhoďte do mísy a ráno už jen spláchněte. Odměnou vám bude nejen krásně nablýskaná glazura klozetu, ale místnost s příjemnou vůní.

Stop ucpanému a smradlavému odpadu

Trápí vás ucpaný a zapáchající odtok? I v tomto případě vám výborně pomůže tableta do myčky. Nalijte do hrnce vroucí vodu, nechte v ní tabletu rozpustit a připravený čistící roztok nalijte do odtoku. Nechte tak půl hodiny působit, a nakonec spláchněte čistou teplou vodou.

Související články

Zdroje: www.drogeo.cz, www.bydlimekvalitne.cz, www.chalupari-zahradkari.cz