Hrušky svařené ve víně, hruškový koláč, nebo třeba jen hrušky s rozpečeným sýrem. Cítíte tu vůni a sladkou chuť na jazyku? Buclaté krasavice toho ale mají v záloze mnohem víc. Mohou se jevit jako obyčejné ovoce, ale to je velký omyl. Jsou nabité zdravím. Ukážeme vám hned pět dobrých důvodů, proč je zařadit do jídelníčku pravidelně.

Potěšte tělo i duši

Hrušky jsou o něco sladší než jablka a mají malinko jinou strukturu. Hodí se do sladkých i slaných pokrmů. Potěší tělo i duši. Vyzkoušejte lahodný zákusek, který vám zvedne náladu a učiní i něco pro vaše zdraví.

Jak na něj? Podívejte se ve videu:

Zdroj: Youtube

Hrušky a ořechy k sobě ladí neskutečně. Až si budete pochutnávat na tomto dezertu, vzpomeňte si, jak blahodárné účinky na zdraví voňavé ovoce má.

Blahodárný vitamin C

Krásně zralá hruška obsahuje podobné množství vitaminu C jako půl hrnku čerstvě vymačkané šťávy z pomeranče. Blahodárný vitamin se vám bude hodin nejen při podzimních plískanicích, ocení jej ale také ženy po 50. Céčko je výrazný antioxidant, vychytává volné radikály a má tak blahodárný vliv na celkové zdraví organismu, ale také na kvalitu pokožky. Zabraňuje projevům stárnutí i nejrůznějším neduhům pokožky.

Pomáhají hubnout a chrání srdce

Vědecké studie potvrdily, že díky vhodné kombinaci minerálních látek a vitaminů pomáhají hrušky s hubnutím. Zároveň snižují cholesterol a pomáhají předcházet ateroskleróze.

Diabetici zbystřete

Lahodné ovoce má velmi příznivý vliv na hladinu cukru v krvi.Pomáhá jej totiž snižovat. Jsou tak rozhodně vhodným ovocem pro diabetiky, ale také pro osoby, které s vyšší hladinou cukru v krvi bojují a diabetes jim ještě nebyl diagnostikován.

Zažívání jako v bavlnce

Navíc upravují zažívání a odstraňují z něj odpadní produkty. Aby však hrušky měly ty správné účinky, sahejte vždy po zralých plodech. Ty nezralé by naopak mohly být příčinou zácpy a plynatosti. Nejen odpadní produkty, ale i záněty z těla ven dokáží hrušky vyhnat. Respektive látky nesoucí název flavonoidy, jež se v hruškách vyskytují. Mají protizánětlivé účinky, tudíž dokážou pomoci při jakémkoliv zánětlivém onemocnění. Nebo jako prevence.

Související články

Zdroje: www.youtube.com, budejovice.rozhlas.cz, zahrada.firenews.video