Nejděsivější kriminální kauzy Česka. CNN Prima NEWS nasazuje nový videopodcast Hlasy zločinu

Krimi videopodcast: Hlasy zločinu

HLASY ZLOČINU: Stodolovi, upoutávka

Nové podcastové oddělení CNN Prima NEWS představuje svůj první projekt. Krimi videopodcast HLASY ZLOČINU se zaměří na největší kriminalistické kauzy v českých dějinách. Své síly při přípravě informačně nabitého projektu spojili dlouholetý reportér a editor Krimi zpráv Václav Janata a vedoucí publicistiky CNN Prima NEWS Jakub Kvasnička, jenž zpovídal nejznámější figury českého podsvětí a vyslechl od nich informace, které ještě nikde nezazněly.

Nový audio- a videopodcastový projekt nabídne podrobným, novinářským způsobem rozebrané příběhy kriminalistických kauz, a to jak aktuálních, tak těch, z nichž českou veřejnost mrazí už desítky let.

ČTĚTE TAKÉ: Seděl nenápadně v letadle. Cestující netušili, že Američan zavraždil čtyři lidi v Brně

Nejde jen o popis samotných činů, ale všech okolností, dobových specifik a třeba i mnohdy skandálních pochybení policie. Navíc díky využití obsáhlého archivu Krimi zpráv CNN Prima NEWS, nejsledovanějšího zpravodajského formátu daného typu v Česku, přinese i přímá svědectví hlavních nebo vedlejších aktérů jednotlivých kauz.

Sledujte první díl videopodcastu Hlasy zločinu s Václavem Janatou a Jakubem Kvasničkou:

„Ikonické zločiny, které se navíc nestaly na druhém konci světa, ale v místech, která známe. To lidi fascinuje,“ popisuje jeden z autorů projektu, vedoucí vydání Krimi zpráv Václav Janata, který se zabývá krimi tematikou celou svou televizní kariéru

HLASY ZLOČINU jdou dál

„Chtěli jsme jít dál a doslova otevřít videoarchiv Krimi zpráv. Tým, který je připravuje, totiž byl blízko každého z těch nejděsivějších případů. Reportéři mluvili s hlavními i vedlejšími postavami a vy díky tomu mrazivé zpovědi i jedinečné záběry uvidíte a uslyšíte. Jaké jsou důkazy a jak to bylo doopravdy? Co přivádí člověka k tomu, aby zabil? Budeme se snažit najít a popsat momenty, které k příšerným zločinům vedly,“ dodává Janata. Ve studiu bude s vedoucím publicistiky CNN Prima NEWS Jakubem Kvasničkou, který se s mnoha známými tvářemi podsvětí setkal osobně.

„V minulosti jsem se ponořil do desítek šílených kriminálních příběhů. Pohltilo mě to. Syrovost. Psychologie. Tabu. Jako mladý novinář časopisu Týden jsem strávil ve vězení dost času, což zní vlastně dost divně. Dělal jsem třeba rozhovory s nejdéle sedícím vězněm v Česku Vocáskem, pětinásobným vrahem Kolínského gangu Biedermanem, také Širůčkem, co zabil mámu, tátu i bráchu, a mnoha dalšími. Rovněž jsme sledovali podivné chování někdejšího mafiána Davida Berdycha ihned po propuštění z vězení, tehdy nám dokonce svým autem zablokoval náš vůz, i o tom budu vyprávět,“ přibližuje Kvasnička.

Přiznal, že ho od mládí fascinuje devadesátkový příběh Ivana Jonáka. „Jako první v Česku jsem s ním dělal rozhovor jeden na jednoho po jeho návratu z vězení. Trvalo to tři hodiny a nikdy na to nezapomenu. Mimochodem, právě příběh Ivana Jonáka máme ve třetím díle,“ dodal Kvasnička.

HLASY ZLOČINU tak mimo jiné nabídnou i informace, které Jakub při četných rozhovorech s lidmi z podsvětí vyslechl a které ještě nikde nezazněly. První díl pojednává o Jaroslavu a Daně Stolových. V dalších dílech se pak diváci seznámí s Kevinem Dahlgrenem či Františkem Procházkou.

HLASY ZLOČINU můžete sledovat od 23. září vždy v 15:00 a 20:00 na CNN Prima NEWS a už teď je poslouchat ve všech nejrozšířenějších podcastových aplikacích i na webu CNNPrima.cz

Tagy:
Václav Janata zločin vražda vězení vrah CNN Prima NEWS podcast vraždy Jakub Kvasnička Jaroslav Stodola Dana Stodolová Hlasy zločinu videopodcast