Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality > Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji V.

Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji V.



Olomoucký kraj dne 20. 6. 2023 vyhlásil dotační program Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji V. Dotace je možné čerpat na výměnu kotle na pevná paliva nesplňujícího 3., 4. a 5. emisní třídu za nový ekologický zdroj.

Od 1. září 2024 bude zakázán provoz zastaralých kotlů, takže zájemci o dotaci mají poslední možnost v rámci tohoto dotačního programu vyměnit původní kotel, který nesplňuje 3., 4. nebo 5. emisní třídu za tepelné čerpadlo nebo kotel na biomasu s ručním nebo automatickým podáváním paliva. V této výzvě již není možné pořídit plynový kotel. Novinkou je také úprava definice nízkopříjmové domácnosti, kdy o dotaci mohou požádat pouze domácnosti složené z osob pobírajících starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně, a také domácnosti, kde žadatel, případně některý z členů jeho domácnosti pobíral v období od 1. 1. 2022 do doby podání žádosti příspěvek na bydlení.

Podání žádostí probíhá stejně, jako tomu bylo v minulé vlně prostřednictvím elektronického formuláře, který je spolu s dotačním programem a dalšími vzory potřebných dokumentů dostupný na webu kraje www.olkraj.cz/kotlikovedotace.

V průběhu měsíců říjen – listopad 2023 bude Olomoucký kraj ve vybraných městech pořádat již tradiční informační semináře viz leták.

Bližší informace k vyhlášené výzvě dotačního programu Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji V. naleznete na www.olkraj.cz/kotlikovedotace. 

V případě dotazů se můžete obrátit na Ing. Stanislavu Palovou, vedoucí oddělení administrace kotlíkových dotací, tel.: 585 508 233, email: s.palova@olkraj.cz.

Současně je možné dotazy k tomuto tématu zasílat na kotlikovedotace@olkraj.cz.

kotlikove-dotace1.jpgkotlikove-dotace2.jpg